Šport > Košarka
24 ogledov

Pol milijarde za nakup ekipe NBA

Za nakup Warriorsov so odšeli skoraj pol milijarde ameriških zelencev. (Foto: EP Žurnal24 main
Nekaj zadnjih novic iz NBA: Luis Scola je podpisal za Rockets, Mike Miller za Heate, Paul Pierce pa za Celtics. Medtem je novega lastnika dobil Golden State - za rekordnih 450 milijonov ameriških dolarjev.
Minulo noč je padel še en podpis. Luis Scola se je za pet let zavezal dosedanji ekipi Houston Rockets. Argentinec bo prejel 47 milijonov ameriških dolarjev. V svoje vrste so ga vabili tudi Cleveland Cavaliers. Podpisana pa je tudi pogodba Mika Millerja z Miami Heati.

Vedelo se je že nekaj dni. Od danes je tudi črno na belem. Paul Pierce je podaljšal pogodbo z Boston Celtics, kjer je igral zadnjih 12 let. Dvaintridesetletni Pierce je ob podpisu štiriletne pogodbe, ki mu bo navrgla 61 milijonov dolarjev, dejal, da si želi v tej ekipi dočakati svoj igralski pokoj. Boston je prav tako podaljšal pogodbo s 35-letnim Rayjem Allenom, v svoje vrste so zvabili tudi 31-letnega Jermaina O'Neala, v ekipi pa bo še dve leti ostal tudi 34-letni Kevin Garnett. Omenjena trojica in Pierce imajo v NBA skupaj kar 54 odigranih sezon in bodo tako tudi v prihodnje eden glavnih favoritov za naslov prvaka ob Miami Heatih in Los Angelesem Lakersih.

Atlanta Hawks so zavrgli možnost nakupa Shaqa O`Neala. Penny Hardaway bi se pri 39 letih rad vrnil na parket in zaigral za Miami Heate. New York Knicks želijo Rudyja Fernandeza. Denver Nuggets so v četrtek podpisali z Alom Harringtonom.

Warriors prodani
Moštvo Golden State Warriors ima nova lastnika. Joe Lacob, manjšinski lastnik moštva Celtics, in Peter Guber, predsednik podjetja Mandalay Entertainment, sta za košarkarsko ekipo iz Kalifornije odštela rekordnih 450 milijonov ameriških dolarjev. Izdatno je zaslužil tudi dosedanji lastnik Chris Cohan, ki je za moštvo iz Oaklanda leta 1995 odšel 119 milijonov ameriških zelencev. Za nakup Bojevnikov se je zanimal tudi Larry Ellison, lastnik podjetja Oracle, a nato klonil po rekordni ponudbi Lacoba in Guberja. Znesek, ki sta ga nova lastnika odštela za moštvo iz Oaklanda, je presenetil tudi ameriške finančne strokovnjake, doslej je bil na tem področju rekorder Robert Sarver, ki je za Phoenix Suns, moštvo slovenskega košarkarja Gorana Dragiča, leta 2004 odštel 401 milijon dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.