Šport > Košarka
17 ogledov

Pol milijona dolga in skrivni rešitelj

Čeprav tožita ljubljanski klub, Ožbolt in Ilievski ostajata zmaja. (Foto: Boštja Žurnal24 main
Govori se o novem bogatem sponzorju Uniona Olimpije, ki bi rešil nastali položaj, a o imenu vsi molčijo. Medtem sta znana točna zneska dolga kluba Sašu Ožboltu in Vladu Ilievskemu.

Kot vemo, Union Olimpija že nekaj tednov ne sme oziroma ne more registrirati novih košarkarjev (v ekipi ima šesterico, ki čaka na dovoljenje, da bi lahko igrala). Razlog je v tožbi Vlada Ilievskega in Saša Ožbolta proti ljubljanskemu klubu na Fibinem arbitražnem sodišču. Ugibanja, da jima klub dolguje okoli pol milijona evrov, so bila pravilna. Na spletu je na ogled popolno poročilo Fibinega sodišča. Ta razkriva, da so Ilievskemu dolžni skoraj 350 tisoč evrov, Ožboltu pa nekaj več kot 150 tisoč evrov (vključno z obrestmi). Koliko je klub dolžan igralcem, ki ga še ne tožijo, si lahko le mislimo, saj ta dva nista bila edina, ki sta v minulih sezonah ostala brez trdo prigaranega zaslužka.

349.773,79 evra je točen znesek klubskega dolga Ilievskemu, Ožboltu pa dolgujejo 158.921,95. Obrazložitev Fibinega sodišča lahko preberete na skoraj 40 straneh: tukaj o primeru Ilievski in tukaj o primeru Ožbolt.

Olimpija želi težavo rešiti čim prej, saj čez teden dni sledi prva tekma Evrolige. Proti Igokei, danes proti Zadru in v petek proti Krki se bodo že lahko kosali brez šesterice okrepitev, medtem ko je iluzorno pričakovati, da bodo brez njih prihodnjo sredo v Centru Stožice lahko premagali Efes Pilsen z Boštjanom Nachbarjem na čelu. V košarkarskih krogih se sicer govori, da je vodstvo kluba že dogovorjeno za bogato sponzorsko pogodbo, a v klubu o tem molčijo. Dnevi do Evrolige hitro tečejo, vsi ljubitelji košarke lahko le upamo, da se bo vse dobro izteklo.

 

Vse žaljive komentarje ali take z grdimi besedami in take, ki nimajo povezave z vsebino članka smo in bomo zbrisali. V komentarjih ohranite nivo kulture.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.