Šport > Košarka
9258 ogledov

Poljub roke, ki močno razburja: "To je žaljivo do navijačev"

Twitter
Nekdanji trener Anadolu Efesa je razburkal košarkarsko javnost s kritiko na račun svojega naslednika.

Ergin Ataman, trener Panathinaikosa, je kritiziral svojega naslednika v moštvu Anadolu Efes Erdema Cana, ker je pred začetkom pripravljalne tekme med turškim velikanom in beograjskim Partizanom poljubil roko svojega mentorja Željka Obradovića.

Po mnenju Atamana takšno samoponiževanje ne pritiče trenerju enega najmočnejših košarkarskih klubov v Evropi.

Ozadje

Ataman je nekdanji trener Anadolu Efesa, s katerim je v samo šestih letih dvakrat slavil v Evroligi in še dvakrat zaigral na zaključnem turnirju Final Four, osvojil pa je tudi kopico ligaških in pokalnih lovorik.

Pred koncem lanske sezone je podpisal pogodbo s Panathinaikosom, na trenerski stolček pri Efesu pa je sedel Can, čeprav si je Ataman prizadeval, da bi trener postal njegov pomočnik Yakup Sekizkok.

Cana so od prevzema vseskozi primerjali z njegovim predhodnikom, zato je, naveličan stalnih primerjav, novinarjem v ciničnem tonu dejal, da "on ni Ataman in da bi morali njegove dosežke vrednotiti ločeno." Kasneje je Atamana poklical po telefonu in se za svoje besede opravičil.

Ataman | Avtor: Print Screen Print Screen
"Trenerji imamo to smolo, da se včasih ujamemo v svoje besede, ker rečemo nekaj, česar ne mislimo," je v intervjuju za NTV Spor komentiral Ataman. "Poklical me je in povedal, da je prišlo do nesporazuma in da so bile njegove besede napačno razumljene. Rekel sem mu, naj se ne obremenjuje s tem in da je to njegova služba. Povedal sem mu še, da vodi enega največjih klubov v Evropi, zato mora odslej previdno izbirati svoje besede," je dodal trener Panathinaikosa.

Precej manj razumevanja pa je Ataman pokazal v zvezi z dogajanjem na pripravljalnem turnirju v Atenah, kjer je Can pred začetkom prijateljske tekme s Partizanom poljubil roko legendarnega Željka Obradovića. Nekdanja tesna zaveznika imata sicer dolgo skupno zgodovino, saj je bil Can dolgoletni Obradovićev pomočnik pri Fenerbahčeju. 

Ob ponovnem snidenju mojstra in vajenca je slednji svojemu mentorju želel izkazati čast s poljubom, kar se je nekaterim zdelo neprimerno. "Niso me zmotile njegove izjave o meni, me je pa kot navijača Efesa užalilo, da je javno poljubil roko trenerja ekipe, ki je Efesov tekmec. Seveda mora obstajati neko spoštovanje. Tudi jaz globoko spoštujem Aydina Orsa (nekdanji turški trener, op. a.), vendar ne bom javno poljubljal njegove roke," je povedal Ataman.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 06:08 19.oktober 2023.

    Pač muslimanski izraz velikega spoštovanja ..Ortodoksni muslimani pravijo, da se je temu treba izogibati in da je dovolj stisk roke..Ni pa treba delati drame iz tega...

  • Kmodri 21:08 18.oktober 2023.

    Mafijska posla!