Šport > Košarka
1 ogledov

Polna dvorana čaka na zmaje

Goran Jurak je eden izmed nosilcev igre litovskega Žalgirisa. Žurnal24 main
Union Olimpija se bo jutri v četrtem kolu košarkarske Evrolige v gosteh pomeril z Žalgirisom, kjer dobro igra slovenski košarkar Goran Jurak.
 
 

Olimpija je naredila veliko stvar, ko je dobila CSKA in Olympiacos. Imela je veliko srečo, da je z njima igrala doma v obdobju, ko velika moštva še niso dobro uigrana.

Goran Jurak

 
Dvaintridesetletni Jurak se je po turbulentni prejšnji sezoni v tej ustalil pri Žalgirisu . "Lahko rečem, da je življenje tu super. Vsa okolica živi za košarko. Klub je zelo urejen, skrbi za igralce, da se počutimo čim boljše. Šport je številka ena, to se pozna na vsakem koraku." Žalgiris je v prvih treh kolih zmagal enkrat, in sicer doma proti Prokomu. V zadnji tekmi je visoko izgubil pri Sieni, najboljši mož pa je bil ravno Jurak, ki je dosegel 19 točk in imel 11 skokov. "Ni popolno. Želim si več. A v tujini si je težko izboriti minute. Moraš se prilagoditi drugemu sistemu, domačim igralcem, trenerju. Poskušam si izboriti čim več minut. Lahko rečem, da sem zadovoljen z vlogo v moštvu," je dejal Jurak, ki Olimpijo seveda dobro pozna: "Sam sem jih že večkrat gledal, moji soigralci so jih prvič v ponedeljek. Potrdilo se je tisto, kar sem vedel že prej. Olimpija igra kolektivno v obrambi, tudi v napadu pa ima pokrite vse položaje. Morda so malo tanjši na centrskem mestu, a to odlično nadoknadijo z gibljivimi štiricami, kar je bilo za Olimpijo tako ali tako vedno značilno. Zagotovo se bomo dobro pripravili. Zanimanje gledalcev je izjemno, dvorana je razprodana še od prejšnjega tedna. Olimpija je spoštovanja vredna ekipa, kar je le še potrdila z zmagama nad Olympiacosom in CSKA. A razmišljamo samo o zmagi."

 Na Olimpijo Juraka ne vežejo najprijetnejši spomini. © AFP

 
Olimpija grenak spomin
Za dodatno mobilizacijo litovske javnosti so poskrbeli zmaji z zmagama nad Olympiacosom in CSKA. "Tako kot Olimpija tudi mi želimo dobiti čim več tekem doma, tudi proti velikim klubom. Olimpija je naredila veliko stvar, ko je dobila CSKA in Olympiacos. Imela je veliko srečo, da je z njima igrala doma v obdobju, ko velika moštva še niso dobro uigrana. Ima veliko prednost pred tekmeci, ki se bodo borili za mesta, ki še vodijo v Top 16," je dejal Jurak in zanikal, da naj bi v klubu do odhoda Američana Tanoke Bearda vladalo slabo vzdušje: "Vzdušje nikoli ni bilo slabo. Tudi, ko je bil z nami Tanoka, je bilo vse v redu. On je imel druge težave zunaj igrišča, kot soigralec pa je bil O. K. Te težave s klubom so se mu vlekle že več let, na koncu so se sporazumeli. Vzdušje v klubu je enkratno, glede tega ni težav."

 
 

Gospod Rajgelj ni spoštoval dogovora, dal je svojo besedo, da bo to rešil čim prej. Tega ni naredil in vse zadeve sem predal odvetniški pisarni Čeferin.

Goran Jurak

 
V prejšnji sezoni je Jurak nekaj časa igral tudi za Olimpijo, a ta zgodba ni imela srečnega konca. Klub mu namreč dolguje denar: "Zelo sem razočaran, da se to ne more urediti. Ko sem zapuščal klub, smo se sporazumno razumeli. To pomeni, da sem takrat že odstopil od dela moje pogodbe. Gospod Rajgelj ni spoštoval dogovora, dal je svojo besedo, da bo to rešil čim prej. Tega ni naredil in vse zadeve sem predal odvetniški pisarni Čeferin. Pri Olimpiji ni nobene volje, da bi se stvar uredila, tako da ne vidim drugega izhoda."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.