Šport > Košarka
13 ogledov

Pomagal je tudi Rašo

Rašo Nesterović, Košarka brez meja Benjamin Kovač
Gašper Potočnik, pomočnik selektorja Božidarja Maljkovića, je bil zadolžen za analizo grške reprezentance. Ta bo prva tekmica Slovenije v drugem delu tekmovanja v Vilni.

"Igrati moramo pametno, predvsem brez izgubljenih žog v napadu, saj Grki iz takšnih situacij dosegajo ogromno lahkih košev. Brez protinapada težko zmagujejo," je najpomembnejšo točko pri nasprotniku izpostavil Gašper Potočnik in nadaljeval: "Razbiti moramo tudi njihovo pick and roll igro, kot tretje pa ne smemo dovoliti njihovima najboljšima strelcema Antoniosu Fotsisu in Konstantinosu Vasileiadisu odprtih metov. Če nam to uspe, smo naredili ogromen posel. Izpostavil bi še njihovo igro preko Ioannisa Bourousisa po globini, ki nam ne bi smela povzročati veliko preglavic, imajo pa tudi izjemen skok v napadu. Morali bomo zapirati praktično vseh pet njihovih igralcev in jim ne smemo dovoliti drugih ali tretjih akcij."

"Zaradi tega so morda le še boljši kot ekipa. Zelo dobro funkcionirajo skupaj, čaka nas težek dvoboj," je o odsotnosti sedmerice Grkov, ki bi v primeru nepoškodb nosili reprezentančni dres, prepričan Potočnik. O tem, ali je z nasveti pomagal tudi Rašo Nesterović, ki je v minuli sezoni nosil dres Olympiacosa in tako odlično pozna nekatere grške reprezentante, pa je pomočnik selektorja povedal: "Rašo vedno da kakšen dober nasvet. Igralcem morda še več kot nam trenerjem. Vsekakor je dobrodošlo, da je tu zraven."

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 19:37 08.september 2011.

    Daaaajmo, Slovenci... Premagajmo Grke! ;) Napovej točen izzid tekme in si prisluži 40 €: www.facebook.com/KosarkaManija!