Šport > Košarka
17 ogledov

Pomemben bo sestanek pri Pahorju

Žurnal24 main
Poleg Slovenije želijo košarkarsko EP 2013 gostiti tudi Bosna in Hercegovina, Češka, Hrvaška, Italija in Nemčija. "Glede organizacije, logistike, znanja smo ob boku najboljšim," meni Matej Avanzo s KZS.
Odločitev bo znana ob koncu letošnjega leta. Vse nacionalne košarkarske zveze bodo sredi junija prejele dokumentacijo o kandidaturi in pripravi prvenstva, do 31. avgusta pa bodo morale nato na FIBA Europe vložiti še uradno kandidaturo. Komisija bo septembra in oktobra obiskala vse kandidate, ki bodo morali kasneje na izvršnem odboru FIBA Europe, na katerem bo sprejeta odločitev o organizatorju, projekt tudi podrobno predstaviti.

Za zurnal24.si je možnosti in naloge Slovenije za morebitno pridobitev EP 2013 pretehtal namestnik generalnega sekretarja, direktor članskih reprezentanc, vodja projektov in marketinga Košarkarske zveze Slovenije Matej Avanzo: "Ne bo nam lahko, konkurenca je močna. Že s kandidaturo bomo dali jasen znak, da imamo veliko željo organizirati to drugo najmočnejše košarkarsko tekmovanje. Kar zadeva organizacijo, logistiko, znanje, smo ob boku najboljšim. Glede infrastrukture pa bomo šele s stožiško dvorano dobili sodoben objekt. Pohvalimo se lahko še z dvorano v Celju, ostale dvorane so v zelo slabem stanju ali pa je njihova kapaciteta premajhna, kot denimo Bonifika. Še veliko bolj optimističen bi bil, če bi se lahko pohvalil z infrastrukturo, kakršno imajo Hrvati zaradi SP v rokometu. Infrastruktura ne bo edino merilo ocenjevanja. Dokler bo le šlo, ostajamo optimisti. V ponedeljek, 14. junija dobimo okrog 100 strani dolgo gradivo, kaj vse Fiba Europe pričakuje od organizatorja. 31. avgusta mora država uradno potrditi kandidaturo. Treba je dobiti uradno podporo vlade Republike Slovenije."

Avanzo se je dotaknil še finančnega vidika kandidature: "Generalni sekretar Iztok Rems je opravil razgovore z vsemi resornimi ministri - za šolstvo in šport, finance in gospodarstvo. Čakamo še na sestanek pri premierju Borutu Pahorju - od tega bo veliko odvisno. Nihče ni proti projektu. Brez finančne pomoči države pa ne bo šlo. KZS si ne more privoščiti, da bi plačala tri milijone evrov, kolikor je Fibi Europe treba odšteti za organizacijo, če si izbran."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.