Šport > Košarka
2 ogledov

Ponoviti lanskoletni uspeh

Chauncy Billups je v igro Denverja vnesel veliko discipline © Reuters Žurnal24 main
Ekipa Denver Nuggets bo letos naskakovala sedmo zaporedno uvrstitev v končnico lige. Njihovo glavno orožje bo tudi letos Carmelo Anthony. Veliko upov polagajo tudi na veterana Chauncyja Billupsa.

Denver Nuggets bi se morali tudi v letošnji sezoni, že sedmič zapored, brez večjih težav uvrstiti v končnico lige NBA. Lanskoletni finale zahodne konference pa bodo zelo težko presegli, saj bodo tudi letos prvi favoriti izjemni Los Angeles Lakers na čelu z odličnim Kobejem Bryantom.

Sicer ima Denver za sabo izjemno sezono. Prvič po letu 1994 se jim je uspelo uvrstiti v drugi krog končnice. Toda to še ni vse. S Carmelom Anthonyjem in Chauncyjem Billupsom v glavnih vlogah, je ekipa v pretekli sezoni ustvarila odlično razmerje zmag 54:28 in s tem izenačila klubski rekord iz leta 1977. To je bila njihova šesta zaporedna sezona z več kot 43 zmagami v rednem delu sezone.

Trener aktualnih prvakov, legendarni Phil Jackson, je ekipo Denverja opisal takole: "Njihove fizične predispozicije in učinek iz igre sta neverjetna. Imajo tudi izjemne napadalne spodobnosti."

Glavni zvezdnik ekipe je nedvomno Carmelo Anthony, ki je tudi prvi strelec ekipe. V pretekli sezoni je imel povprečje 22,8 točke na tekmo. Njegova edina pomanjkljivost je verjetno njegovo muhasto obnašanje, ki se pozna tudi v igri. V lanski sezoni je moral izpustiti dve tekmi zaradi suspenza, ker je bil aretiran zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Dodatno tekmo počitka pa si je prislužil zaradi neupoštevanja trenerjevih navodil marca na tekmi proti Indiani. Po mnenju mnogih strokovnjakov bo Anthony letos igral bolj odgovorno, če bo temu res tako, bomo videli zelo kmalu. 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Hitrejši in bolj disciplinirani
Najpomembnejša pridobitev  Denverja v zadnjih letih, je zagotovo Chauncy Billups, ki je prispel v ekipo novembra lani kot zamenjava za Allena Iversona. Da je bil ta transfer izredno pametna poteza, je Billups pokazal že takoj po prihodu. V svoji prvi sezoni pri Denverju si je ustvaril povprečje 17,9 točk ter 6,4 asistence na tekmo. Poleg tega je nekoliko dvignil tudi hitrost napada celotne ekipe ter občutno izboljšal njeno obrambo.

V prvi peterki bo na mestu drugega branilca Dahantaya Jonesa, ki je odšel v Indiano, najverjetneje zamenjal 24 letni J.R. Smith, ki je v pretekli sezoni svoje povprečje 15,2 točke na tekmo sicer dosegal kot joker s klopi. Smith bo moral izpustiti prvih sedem tekem v prihajajoči sezoni, saj je suspendiran, po tem ko je bil spoznan za povzročitelja prometne nesreče s smrtnim izidom, v kateri je izgubil najboljšega prijatelja.

Za »umazana« opravila pod košem bo verjetno zadolžen centrski dvojec Kenyon Martin/Hilario Nene, ki je v pretekli sezoni skupaj dosegal povprečno 26,2 točke, 13,8 skoka ter 2,4 blokade na tekmo. 2,5 blokade na tekmo je dosegal tudi vsestranski Chris Anderson, ki se znajde tako pod košem, kakor tudi na mestu krilnega igralca. Zaradi svojih odličnih iger v pretekli sezoni se je Anderson prislužil zaupanje vodilnih mož franšize, ki so mu podaljšali pogodbo še za dve leti. »Navdušeni smo, da je Chris znova med nami, je pomemben del naše ekipe in naših dosedanjih uspehov,« je dejal podpredsednik Denver Nuggets, ki si je zaradi posrečene zamenjave Iverson/Billups prislužil nagrado za najboljšega upravnika v NBA za sezono 2009.

Vroče vprašanje
Lahko Chauncyju Billupsu uspe še enkrat?

Chauncy Billups je s svojim prihodom novembra 2008, v sicer izredno talentirano ekipo z velikim potencialom, prinesel potrebno mero zrelosti in discipline.  Z veteranom na čelu, je ekipa izenačila svoj rekord 54 zmag v rednem delu sezone. Sezono so končali s porazom 4:2 v finalu zahodne konference proti odličnim Lakersom. 33-letni organizator igre ima za sabo torej odlično sezono, ekipa je imela tudi veliko sreče z zdravjem igralcev, tako da bo ponovitev 54 zmag iz prejšnje sezone kar zahtevna naloga.

Pozor na novinca: Ty Lawson
Lawson
je dobitnik nagrade Bob Cousy za leto 2009. V pretekli sezoni je pomagal Severni Carolini k osvojitvi naslova v študentski ligi NCAA. Je zelo talentiran igralec z veliko potenciala, ki se bo v svojem prvem letu v ligi NBA ogromno naučil od prvega organizatorja igre ekipe, Chauncyja Billupsa

Prišli: Arron Afflalo (Detroit), Malik Allen (Milwaukee), Joey Graham (Toronto), James White (Houston)

Odšli: Dahntay Jones (Indiana), Sonny Weems (Milwaukee), Walter Sharpe (Milwaukee), Steven Hunter (Memphis)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.