Šport > Košarka
8 ogledov

Popovič: "V Kopru nova dvorana!"

Popovič je povedal, da bodo v Kopru pohiteli z gradnjo dvorane. (Foto: Barbara M Žurnal24 main
Na torkovem sestanku so se prvič uradno sestali vsi glavni akterji prihajajočega EP v košarki, ki ga bo leta 2013 gostila Slovenija. Koprski župan Boris Popovič je potrdil, da bodo na Obali gradili novo dvorano.
Zdaj je dokončno tudi to, da bomo gradili povsem novo večnamensko dvorano, ki bo imela osem tisoč sedežev in bo več kot primerna za evropsko prvenstvo v košarki. Ta je bila sicer v načrtu za prihodnja leta, a bomo malce pohiteli z njeno izgradnjo.
Boris Popovič

Danes so se prvič uradno sestali vodilni možje Košarkarske zveze Slovenije (KZS), podjetja EP 2013, d. o. o., in župani vseh občin, organizatorjev prvega dela evropskega prvenstva 2013, ki bo od 4. do 22. septembra 2013 v Sloveniji. Župan Kopra Boris Popovič je za KZS potrdil, da bo največje obalno mesto do konca marca 2013 dobilo novo dvorano za osem tisoč ljudi.

"Kot povsod drugje tudi v Kopru vse poteka, kot smo si želeli in zastavili. Najprej bomo preuredili obstoječo dvorano, poleg katere je tudi ogrevalna, do konca maja 2011 bo dokončan hotel za ekipe, zdaj pa je dokončno tudi to, da bomo gradili povsem novo večnamensko dvorano, ki bo imela osem tisoč sedežev in bo več kot primerna za evropsko prvenstvo v košarki. Ta je bila sicer v načrtu za prihodnja leta, a bomo malce pohiteli z njeno izgradnjo, tako da bo končana do konca leta 2012 ali najkasneje v začetku leta 2013," je po sestanku za spletno stran KZS dejal Popovič.

Na sestanku so bili prisotni predsednik KZS Roman Volčič, generalni sekretar KZS Iztok Rems, namestnik generalnega sekretarja ter direktor članskih reprezentanc in marketinga Matej Avanzo, direktor EuroBasketa 2013 Aleš Križnar, generalna sekretarka Eurobasketa 2013 Alenka Škreblin, župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, župan Mestne občine Koper Boris Popovič, župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič, župan Mestne občine Ptuj Štefan Čelan, direktorica Občinske uprave Koper Sabina Mozetič, direktor občinske uprave Ptuj Stanko Glažar ter vodja organizacijskega odbora na Jesenicah Silvo Poljanšek.

Dela v dvorani se nadaljujejo, letos bo dokončano stopnišče in ostale garderobe, naslednje leto pa streha, medtem ko je vsa infrastruktura v Kranjski Gori, kjer bodo reprezentance nastanjene, že urejena.
Tomaž Tom Mencinger

Na skupnem sestanku so se zbrali prvič in se pogovarjali o organizaciji dogodka, ki Slovenijo čaka v letu 2013, ter usklajevali operativne ekipe, ki bodo bdele nad izvedbo. Ob tem so dorekli začetek aktivne promocije projekta ter se dogovorili za datum podpisa svečane listine o sodelovanju pri projektu EuroBasket 2013, ki bo potekal v sredo, 24. avgusta 2011, torej na dan, ko bo slovenska moška članska reprezentanca odigrala zadnje pripravljalno srečanje pred EP 2011 v dvorani Stožice proti Litvi.

Župani vseh občin so vodilnim možem KZS in podjetja EP 2013, d. o. o., predstavili novosti pri poteku izgradenj ali prenov dvoran, za katere so se dogovorili, da bodo zanesljivo dokončane najkasneje med 31. decembrom 2012 in 31. marcem 2013.

Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice, je povedal: "Priprave na organizacijo prvenstva na Jesenicah potekajo po zastavljenem ritmu. Dela v dvorani se nadaljujejo, letos bo dokončano stopnišče in ostale garderobe, naslednje leto pa streha, medtem ko je vsa infrastruktura v Kranjski Gori, kjer bodo reprezentance nastanjene, že urejena."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Tudi v Novem mestu in na Ptuju zadeve z največjim športnim dogodkom pri nas potekajo po načrtih. "V Novem mestu vse zadeve glede organizacije potekajo, kot smo si jih zastavili, kar vključuje tudi novo dvorano, za katero zemljišče že imamo. V nadaljevanju sledi pridobitev gradbenega dovoljenja, gradnja pa se bo začela konec tega leta. Glede nastanitev v Novem mestu, Šmarjeških in Dolenjskih Toplicah ter na Otočcu je praktično že dogovorjeno," je dejal Alojzij Muhič, župan Mestne občine Novo mesto.

"Na tokratni sestanek gledam kot izredno pozitiven in bi želel za to pohvaliti KZS, da se je tako hitro lotila vseh podrobnosti v zvezi s tako velikim projektom. Na Ptuju imamo tako rekoč že oblikovano ekipo, ki je zadolžena za izvedbo projekta, zmožnosti pa smo predstavili tudi selektorju Božidarju Maljkoviću, ki nas je obiskal pred kratkim. Kljub temu, da sem navajen srbske gostoljubnosti, toliko pohval v zvezi z nastanitveno infrastrukturo nisem slišal še od nikogar. Kar se tiče dvorane, smo v fazi pridobivanja dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja, objekt pa bo dokončan do 31. decembra 2012," je poudaril župan Ptuja Štefan Čelan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.