Šport > Košarka
7 ogledov

Poravnati račune

Bogdan Tanjević s prvim delom EP nikakor ni zadovoljen. Žurnal24 main
V 2. delu košarkarskega EP se bodo Slovenci najprej udarili s Turki. V soboto zvečer jih v Madridu čaka pomembna tekma, ki jim že lahko prinese nastop med osmimi najboljšimi. Maščevanje za Japonsko.

S Turki imajo naši košarkarji še neporavnane račune. Ravno proti njim so namreč lani izgubili v osmini finala svetovnega prvenstva in se poslovili od dežele vzhajajočega sonca. Takrat je bil za izbrance selektorja Aleša Pipana usoden branilec Serkan Erdogan, ki je dosegel 24 točk, letos pa ga zaradi poškodbe na evropskem prvenstvu ni. Turki v Španiji ne blestijo. V drugi del so se uvrstili skozi šivankino uho, potem ko so v zadnji tekmi predtekmovanja premagali Češko. V prvih dveh tekmah so prepričljivo izgubili proti Litvi in Nemčiji. Proti zadnji so doživeli pravo katastrofo in izgubili s kar 30 točkami razlike.

Najnevarnejši pri tokratnih tekmecih so prav gotovo igralci lige NBA Hedo Turkoglu, Mehmet Okur in Eryan Ilyasova, ki je pred kratkim okrepil Barcelono. Vsi so dobri strelci z razdalje, še posebno na visokega Okurja bosta morala Rašo Nesterović in Matjaž Smodiš zelo paziti.


Za Matjaža Smodiša in druščino zdaj nobena ovira ni previsoka.  © AFP

 
Ob Matjažu Smodišu, ki igra v življenjski formi, velja pred tekmo s Turki izpostaviti še Jako Lakoviča in Domna Lorbka . Na tem EP igrata zelo dobro in bi v soboto lahko nagnila tehtnico na slovensko stran. V prvih treh tekmah sta nedvomno pokazala bistveno več kot nekdanji član Uniona Olimpije Ender Arslan , veteran Ibrahim Kutluay in drugi.

Kljub prvemu mestu v predtekmovanju in dejstvu, da bi jih že ena zmaga po vsej verjetnosti popeljala med osem najboljših, so Nesterović in soigralci trdno na tleh. Zavedajo se priložnosti, ki se jim ponuja, a razmišljajo zgolj o vsaki naslednji tekmi.  "Izpolnili smo prvi cilj, a se tu ne nameravamo zaustaviti. Ponoviti moramo igro v obrambi iz prvega kroga in verjamem, da se bomo skupaj z zvestimi navijači veselili uspehov tudi v Madridu ,” je pred tekmo optimistično razpoložen selektor Aleš Pipan.

Stavnice v vlogo favorita postavljajo Slovenijo. Na slovenskih stavah boste tako za en vložen evro z zmago naših zaslužili 1,55 evra.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.