Šport > Košarka
18 ogledov

Poraz Bokija proti Mingu

Boštjan Nachbar in Yao Ming sta se nekajkrat srečala iz oči v oči. Žurnal24 main
Na 11 srečanjih petkovega večera v severnoameriški košarkarski ligi NBA so zaigrali trije slovenski košarkarji. Udrih je dosegel 13 točk, Nachar 10 , Nesterovič 2, vsi trije so s svojimi klubi izgubili.
 

Liga NBA

Philadelphia : New York 101:90
Phoenix : Washington 113:107
Indiana : Orlando 115:109
Chicago : Detroit 98:91
Boston : Toronto 112:84
New Jersey : Houston 89:96
New Orleans : Memhis 118:116
San Antonio : Utah 104:98
LA Clippers : Sacramento 97:87
Golden State : Miami 120:113
Seattle : Milwaukee 104:98

Los Angeles Clippersi so prekinili niz sedmih zaporednih porazov z zmago nad Sacramentom z rezultatom 97:87. Ob polčasu so zaostajali za 11 točk, v drugem delu igre pa je v osprednje stopil center Chris Kaman , ki je zadel devet od 12 metov it igre ter osem od 10 prostih metov. S skupno 26 točkami in 12 skoki je bil tako najzaslužnejši za sicer šele sedmo zmago Clippersov v sezoni. Po petih zaporednih domačih zmagah so bili Kingsi tokrat povsem neprepoznavni, v drugem polčasu so zadeli vsega 10 metov od 36. Prvi strelec ekipe je bil Ron Artest z 21 točkami. Beno Udrih je igral 35 minut, dosegel 13 točk ter 3 skoke in prav toliko asistenc. Udrihovo ekipo čaka na naslednjih sedmih srečanjih šest gostovanj, po petkovi operaciji pa se letos na igrišče ne bo več vrnil Shareef Abdur-Rahim .

V East Rutherfordu sta pri New Yersey Netsih in Boštjanu Nachbarju gostovala Yao Ming in Tracy McGrady s Houston Rocketsi in gostitelje premagala z 96:89. Že v prvi četrtini so si Rakete priigrale 10 točk naskoka in ga niso več izpustile iz rok. Yao je srečanje končal s 25 točkami in 11 skoki, T-Mac pa s 24 točkami in šestimi podajami. Po tekmi odsotnosti se je v ekipo Mrežic vrnil Jason Kidd , a se razigral šele v zadnji četrtini, ko je dosegel osem od skupno desetih točk. Njegovi ekipi ni pomagal niti strelski rekord sezone Vincea Carterja (32 točk) ter nova prepričljiva igra Richarda Jeffersona (29 točk). Nachbar je igral 29 minut, se nekajkrat iz oči v oči soočil z velikanom Mingom in srečanje končal z 10 točkami, štirimi skoki in dvema asistencama. Na srečanju je legendarni Dikembe Mutobmo oznanil, da se dokončno poslavlja od profesionalne košarke.

Toronto je bil kljub borbeni igri nemočen proti na domačem terenu še neporaženemu Bostonu. © AFP

 


Boston Celticsi so zmagali desetič na desetih srečanjih na domačem parketu, z 112:84 so nadigrali Toronto Raptorse . Gre za najboljši uvod v sezono Bostona po letu 1984, ko so zmagali prvih 12 domačih srečanj. Še več: osem od desetih zmag so dobili z več kot dvajsetimi točkami razlike. Kevin Garnett je dosegel 23 točk, Paul Pierce 18, Ray Allen pa 13. V zadnji četrtini igralci prve peterke sploh niso stopili na parket, saj so Kelti že sredi tretje vodili s 30 točkami prednosti. Prvi strelec Toronta je bil s 13 točkami Anthony Parker . Rašo Nesterovič je v 11 minutah igre dosegel dve točki ter štirikrat žogo ujel v skoku. Raptorsi imajo še naprej težave s poškodbami, poleg Chrisa Bosha je bil tokrat odsoten še Andrea Bargnani .

Zvezdnik Shaquille O'Neal je odigral tisočo tekmo v NBA, vendar pa jo bo verjetno želel čim prej pozabiti, saj je druga najslabša ekipa lige Miami izgubila petnajsti dvoboj v sezoni ter desetega zapored. V 21 minutah igre je dosegel 13 točk ter 10 skokov. Po tekmi se je pritoževal, da mu soigralci premalo podajajo. Za zmagovite Warriorse je Stephen Jackson dosegel 28 točk, Baron Davis pa 25, prvi strelec dvoboja pa je bil v poraženi ekipi Dwyane Wade (33 točk), ki je vse pokvaril v zadnji četrtini, ko je izgubil kar sedem žog. Washington Wizards so klonili prori Phoenix Sunsom s 107:122. Steve Nash je v ameriški prestolnici nanizal 19 podaj, Amare Stoudemire je dodal 27 točk, Raja Bell pa 14 od svojih 22 točk v odločilni tretji četrtini. S tem so Sunsi dosegli peto zaporedno zmago v gosteh in trinajsto na zadnjih 15 gostovanjih.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.