Šport > Košarka
20 ogledov

Poraz Krke in: "Vrni se, Džile!"

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Košarkarji Krke so v prvem kolu EuroCupa (skupina F) na domačem igrišču izgubili z litovskim moštvom Lietuvos Rytas s 65:73 (22:18, 39:35, 59:53), ki ga vodi nekdanji Krkin trener Aleksandar Džikić.

"Na koncu nam je nekoliko padla koncentracija. Ne vem, kaj je šlo narobe. V zadnji četrtini smo dosegli le šest točk, na koncu tekme pa smo imeli tudi 22 izgubljenih žog. To je preveč za takšnega tekmeca," je bil po porazu proti Litovcem razočaran Smiljan Pavič. Svoje razočaranje so v zadnjih trenutkih dvoboja pokazali tudi navijači, ki so vzklikali: "Vrni se, Džile!" Nekdanji trener Krke, zdaj pa Lietuvos Rytasa, Aleksandar Džikić je sicer pred dvobojem prejel nagrado za najboljšega trenerja v Sloveniji za minulo sezono.

 

Dobro do zadnjih minut

V prvem polčasu je bil sicer dvoboj vseskozi izenačen. Gostitelji so tako največ vodili za šest točk sredi druge četrtine (28:22), gostje pa so si dvakrat priigrali le tri točke naskoka. Pri Krki je v prvih 20 minutah spet največ pokazal Jerome Jordan (12 točk, dva skoka), izkazala pa se je tudi nova okrepitev Dolenjcev Allan Ray, ki je v novomeški klub prestopil šele v ponedeljek. Ta je do glavnega odmora zbral šest točk in tri podaje, četa Nenada Trajkovića pa je po polovici dvoboja proti dvakratnemu zmagovalcu drugega najmočnejšega evropskega tekmovanja in tudi rednemu evroligašu vodila za štiri točke (39:35).

 

Novomeščani so prednost uspešno ohranili do zadnje četrtine, nato pa so se začele črne minute gostiteljev. Krka tako sedem minut ni dosegla koša, Litovci pa so z delnim izidom 14:0 povedli z 69:61 in dvoboj je bil odločen. "Šlo je pravzaprav za šahovski dvoboj. Na koncu je bil nekoliko uspešnejši Džikić. Oba sva poskušala najti slabosti v tekmečevi igri, pri tem pa je imel nekoliko lažje delo, saj pozna naše košarkarje," je po porazu dejal Trajković.

 

EuroCup, skupina F, 1. kolo:

Krka : Lietuvos Rytas 65:73 (22:18, 39:35, 59:53)
Jordan 20, 8 sk., Allan 14, 4 pod., Pavić 8; Rice 19, 4 pod., Katelynas 15, 5 sk.

Azovmaš : Le Mans 79:76
Ewing 21, Pecherov 20, Rizvić 2, 5 sk. in 1 pod. v 24 min.; Sommerville 16, Rochestie 15

“Za dvoboj z Litovci bomo zelo motivirani, saj je tu kopica igralcev, ki jih je treniral zdaj njihov trener Aleksandar Džikić. Želimo mu pokazati, da se v Novem mestu še vedno igra dobra košarka. Menim, da se lahko kosamo z vsemi moštvi, ki bodo v EuroCupu gostovala pri nas,” pred pomembno evropsko tekmo (prenos bo na TVS 2) razmišlja Edo Murić.

Brez Stinsona

“Na žalost smo izgubili zadnjo tekmo z Unionom Olimpijo v Ligi ABA, morebitni uspeh bi nam zagotovo dvignil samozavest. Moji pomočniki so pred dvobojem z Lietuvos Rytasom opravili skavting – čaka nas težko delo. Tekmec ima nekaj izjemnih košarkarjev, mi pa bomo spet morali igrati brez poškodovanega Curtisa Stinsona; ta je odšel na operacijo v ZDA,” pa je pred prvo tekmo Novomeščanov v pokalu EuroCup dejal trener Krke Nenad Trajković.

Vrnitev Džikića

Njegov predhodnik na klopi Krke, zdaj pa prvi mož na klopi kluba iz Vilne Džikić prav tako pričakuje težko delo: “Tekmeci igrajo zelo hitro in agresivno košarko, borijo se za vsako žogo. Kombinacija mladih in izkušenih igralcev velikokrat prinese pozitiven rezultat, ne gre pa tudi pozabiti, da nekaj košarkarjev skupaj igra že vrsto let. Tudi to je Krkina prednost pred drugimi ekipami.” Srbski strokovnjak, ki je v zadnjih dveh sezonah Novomeščane popeljal do naslova državnih prvakov, je pred dvobojem še menil: “Dvorana Leona Štuklja je sicer majhna, a je vzdušje v njej izjemno. Krko vedno spremljajo zvesti navijači, mi pa se bomo morali spopasti z njihovim pritiskom. Menim, da smo dovolj izkušeni, da nam bo to uspelo.”

Brez podcenjevanja

Litovci v Novo mesto sicer prihajajo po zmago. “Naredili bomo vse, da se veselimo uspeha po zadnjem pisku sirene. Vzdušje v naši ekipi je odlično, vse je v redu. O slovenski ekipi sicer ne vem veliko, a vsi se zavedamo, da gre za dobro moštvo. Čeprav so v zadnjem času izgubili nekaj tekem, jih ne bomo podcenjevali. Ne bo nam lahko, vseh 40 minut bomo morali igrati osredotočeno,” je dejal eden od ključnih mož pri litovskem klubu, branilec Renaldas Seibutis.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.