Šport > Košarka
29 ogledov

Poraz veliko razočaranje

Goran Jagodnik obžaluje zamujeno priložnost. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Slovenski košarkar Goran Jagodnik ima kljub zavidljivi starosti (35 let) še vedno eno vodilnih vlog pri Hemofarmu, s katerim je izgubil polfinale lige NLB proti Partizanu.

Na zaključni turnir lige NLB ste verjetno prišli z ambicijo, da
Jaz se v tem klubu super počutim. Tudi družina. Odlično so nas sprejeli, občutek imaš, da nisi tujec. Z moje strani ni nobenih težav, da ne bi podaljšali sodelovanje, vendar je bolj odvisno od politike kluba.
Goran Jagodnik

Na zaključni turnir lige NLB ste verjetno prišli z ambicijo, da premagate Partizan?
Seveda. Poraz v polfinalu je za nas veliko razočaranje. Navsezadnje smo jih pred tednom premagali, tokrat pa smo igrali nekoliko slabše. Največ težav so nam povzročili s skokom, predvsem pod našim košem so pobrali veliko žog. Teh je bilo preveč, v napadu pa nam ni stekel niti met. Borili smo se v obrambi, a to proti Partizanu očitno ni bilo dovolj. Škoda, imeli smo svoje priložnosti, a jih nismo izkoristili.

 

Ste zadovoljni s svojo sezono v Hemofarmu?

Prvi cilj smo že izpolnili z uvrstitvijo na zaključni turnir. Menim, da smo tu naredili dobro delo za klub in popularnost košarke v Vršcu. Moja igra med sezono je sicer nihala, igral sem po sistemu toplo – hladno. Zamenjali smo tudi trenerja in od tega je bila odvisna tudi moja minutaža. Vselej poskušam izkoristiti minute, ki jih dobim za igranje. Enkrat jih je več, drugič manj. Vseh 12 igralcev pač 40 minut ne more biti na parketu.

 

Si želite ostati v Hemofarmu?

Jaz se v tem klubu super počutim. Tudi družina. Odlično so nas sprejeli, občutek imaš, da nisi tujec. Z moje strani ni nobenih težav, da ne bi podaljšali sodelovanje, vendar je bolj odvisno od politike kluba. Bomo videli, če se bodo odločili zadržati igralce, ki jim potečejo pogodbe. Med njimi sem tudi jaz. Jaz sem pripravljen na pogovor. Nekaj smo se že pogovarjali, a je še vse daleč od kakšne odločitve. Upam, da bomo osvojili srbsko prvenstvo, saj bi v tem primeru pogovori bili precej lažji.

 

V Vršcu je vse urejeno. Včasih pride do zamud, a dobiš tudi pojasnilo zakaj gre. Obljubijo ti plačo čez 14 dni ali mesec in to tudi nato uresničijo. Kar pa se tiče Olimpije … Spremljal sem odhode košarkarjev in prepričan sem, da to ni dobro.
Goran Jagodnik

Ste na seznamu kandidatov za SP. Vas je kdo že poklical?
Pogovarjal sem se s športnim direktorjem izbrane vrste Walterjem Jeklinom in direktorjem članskih reprezentanc Matejem Avanzom, s selektorjem Memijem Bečirovičem pa se še nisva slišala. Vse je preprosto. Če me bodo rabili, me bodo že poklicali.

 

Kako gledaš na finančne težave Olimpije? Kakšno je stanje v Hemofarmu?

V Vršcu je vse urejeno. Včasih pride do zamud, a dobiš tudi pojasnilo zakaj gre. Obljubijo ti plačo čez 14 dni ali mesec in to tudi nato uresničijo. Kar pa se tiče Olimpije … Spremljal sem odhode košarkarjev in prepričan sem, da to ni dobro. Škoda, ker je Olimpija bila velik klub na območju nekdanje Jugoslavije in tudi v Evropi, zdaj pa izgublja ugled. Upam, da bo z novo športno dvorano dobila tudi kakšnega novega pokrovitelja in da se bo tudi v Ljubljani še igrala močna evropska košarka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.