Šport > Košarka
11 ogledov

Poraz z Rusijo je zelo boleč in pekoč

Božidar Maljković EPA
Selektor Božidar Maljković verjame, da imajo Slovenci še veliko za ponuditi v nadaljevanju tekmovanja na evropskem prvenstvu v Litvi. "Gremo naprej!" pravi Boža.

Kaj lahko pokažete v drugem delu tekmovanja v Vilni?
Če bomo popravili ta skok, hkrati pa bomo prikazali tudi tako željo, kot smo jo proti Rusiji, lahko premagamo večino reprezentanc. Seveda lahko odigramo tudi nekoliko boljše.

Bo v drugem delu tekmovanja nekoliko lažje, ker bodo tekme le vsak drugi dan?
Bo. A vse je zelo naporno. Že dva meseca smo v pogonu. Že dva meseca gledamo iste obraze, poslušamo iste šale. To je težko zdržati. Vse več je poškodb, a na prvenstvo ne smeš pripeljati 14 igralcev.

Kaj boste naredili, da se bodo fantje pobrali po tako nesrečnem porazu?
Izgubil sem več tekem kot oni vsi skupaj. Pravi igralec in prava ekipa pride na plan, ko je položaj težak. Poraz z Rusijo je zelo boleč in pekoč. Prepričan sem, da igralci ponoči ne bodo mogli spati. Tudi jaz ne bom. Ko smo prihajali v Litvo, sem dejal, da bi imel rad skupino banditov. Igralce, ki bodo kljub porazu prejšnji dan nastopili z vsaj enako željo v naslednjem dvoboju.

Kaj je šlo narobe proti Rusiji?
Imeli smo odličen koncept. Zaustavili smo Kirilenka in jim vsilili način igre, ki jim ne odgovarja. A ko najmanj pričakuješ, izgubiš skok. Imeli so po tri napade, mi samo enega. Na koncu smo tudi na čuden način izgubili nekaj žog. To je to. Gremo dalje! Zaradi tega poraza še ni vsega konec. Oboji smo igrali dobro košarko, ponosen sem na to tekmo. David Blatt sicer z Rusi dela že šest let, jaz s Slovenci le kakšnih šest mesecev.

Ste verjeli, da bo Zoran Dragić tako odlično ustavljal Andreja Kirilenka?
Sem, zato sem ga tudi postavil na njega. Za pomoč sem mu dal tudi njegovega brata. Bilo smo blizu, da bi jim s to obrambo odnesli še dve, tri žoge. Žal ni uspelo. Sta še mlada igralca, se bosta že naučila tudi tega. Izobrazili jih bomo.

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 08:34 06.september 2011.

    Navijači, bodimo ponosni na naše košarkarje in jih spremljajmo še naprej! Pridružite se: www.facebook.com/KosarkaManija in zadenite LED TV Gorenje ali mobilnika Nokia/Samsung. ;) NAVIJAJMO SKUPAJ!!!