Šport > Košarka
15 ogledov

Poraz za 18: "Dalo bi se zmagati"

Jaka Lakovič in Jan Špan
1/3
Žurnal24 main
Barcelona je s pol moči Unionu Olimpiji peti poraz v Top 16 Evrolige prizadejala s 76:58. Pravi motiv za igro sta pokazala le Jaka Lakovič (12 točk) in Aloysius Anagonye (devet točk).
Od Evrolige smo se ob odsotnosti Ilievskega poslovili z zelo solidno predstavo, razlika na koncu je prevelika. Z nekaj več pameti bi lahko tekmo pripeljali v napeto končnico. To je bila tekma, ki bi se jo dalo zmagati, a žal 35 minut dobrih minut proti evropskim prvakom ni dovolj. Veseli me korektna igra Jana Špana.
Jure Zdovc

Zaradi poškodbe Vlada Ilievskega in odhoda Marqueja Perryja je zadnjo tekmo Top 16 Evrolige na mestu organizatorja igre pri ljubljanski Union Olimpiji začel Jan Špan. Izziv proti Barceloni je bil zanj previsok. Prvi polčas je končal brez podaje, z dvema izgubljenima žogama in dvema zgrešenima poizkusoma za tri. Na drugi strani je Barcelona začela s pol moči: Juan Carlos Navarro je prvi polčas presedel, v prvi peterki pa ga je zamenjal Jaka Lakovič, ki je letos le redko igral več kot pet minut na tekmo. Z dvema zadetima trojkama je bil Jaka prvi strelec svoje ekipe v prvem polčasu, ki so ga dobili s 35:31. Pri ljubljanski ekipi je z osmimi točkami izstopal Damir Markota.

V prvi četrtini je blaugrana pobegnila le za šest (12:6), nakar so zmaji s petimi zaporednimi točkami Gorana Jagodnika in dvema košema Aloysiusia Anagonya (po odhodu Kevinna Pinkneyja je trenerju Juretu Zdovcu zmanjkalo centrov in tako je po več mesecih spet posegel po tem rahlo nerodnem Američanu) ujeli stik z aktualnim prvakom (19:19). V drugi četrtini je Barcelona grešila za tri (osem od 12 metov) in Olimpija je ostala v igri za zmago. Da bi se nekaj spremenilo, je v igro vstopil Erazem Lorbek. Pobral je nekaj žog v skoku, takrat je drugo trojko zadel Lakovič in domači so spet ušli (30:23).

Četrtfinalni pari:
Panathinaikos - Caja
Barça - Panathinaikos
Real - Valencia
Olympiacos - Siena

Barcelona je drugi polčas začela tako, kot mora igrati ekipa, ki cilja na ubranitev lovorike. Po zabijanju Alana Andersona je bilo v 24. minuti 43:31. A prednost jih je uspavala, spet so začeli igrati podcenjevalno in z novima košema Anagonyja je Olimpija v 28. minuti znižala na minus tri (44:41). Tako kot Lojze pri zmajih je še naprej pri domačih motivirano igral Lakovič in po njegovi četrti trojki je bilo v 32. minuti 54:47. Tekma je bila takrat odločena. Zmaji so igrali vse bolj raztreseno, Špan je kot prvi organizator igre uspel podati za en sam koš in zaostanek se je višal. Potem ko je nekajkrat zgrešil še dotlej zelo zanesljivi Jagodnik (13 točk), je bilo ob zadnji sireni 76:58.

Barcelona gre zdaj naprej v boj za lovoriko Evrolige (Panathinaikos jo čaka v četrtfinalu), Olimpija pa domov, kjer ji v ligi NLB ostajajo štiri tekme rednega dela lige NLB. Za zdaj so na mestu, ki vodi na Final 4, ki bo v Stožicah, a že morebiten poraz proti Zagrebu to nedeljo bi pošteno zapletel situacijo.

Evroliga, Top 16, 6. kolo, skupina F:

Barcelona : Union Olimpija 76:58
Lakovič 12, Vazquez in Ingles po 10, Morris 8; Jagodnik in Gregory po 13, Markota in Anagoyne po 9

Lottomatica Roma : Maccabi 82:69 (21:17, 21:15, 18:6, 22:21)
Washington 16, Datome in Gordić 14, Traore 13; Eliyahu in Perkins 14

Lestvica: 1. Barcelona 12 točk, 2. Maccabi 9, 3. Lottomatica Roma 8, 4. Union Olimpija 7

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.