Šport > Košarka
16 ogledov

Portland v drugi krog ob zvoku sirene

Lillard Portland Trail Blazers Houston Rockets liga NBA končnica Batum EPA
Damian Lillard je s trojko ob zvoku sirene prinesel napredovanje Portland Trail Blazers, ki po zmagi nad Houston Rockets v drugem krogu končnice čakajo na zmagovalca para San Antonio-Dallas (99:98). Mavericks doma izenačili na 3:3.

Branilec Damian Lillard je z zadnjim metom tekme zadel za napredovanje Portland Trail Blazers v drugi krog končnice na račun Houston Rockets. Za uvrstitev v polfinale zahodne konference je LaMarcus Aldridge zbral 30 točk in 13 skokov, Lillard pa se je na koncu ustavil pri 25 točkah in Portland je Teksašane izločil s 4:2 v zmagah.

Trail Blazers zdaj čakajo na še enega teksaškega nasprotnika, San Antonio Spurs ali Dallas Mavericks. Branilec James Harden je bil prvi strelec Raket s 34 točkami, center Dwight Howard pa je 26 točkam dodal enajst skokov. Po tem, ko je Chandler Parsons gostom prinesel vodstvo z 98:97, je Lillard z 0,9 sekunde na semaforju zadel ključni met z razdalje, ko je sirena med letom žoge že označila konec tekme. Lillard, ki je ob izteku igralnega časa zadel trojko in poskrbel za navdušenje na tribunah, ko so navijači po 14 letih slavili prvo uvrstitev ekipe v drugi krog.

En napad odločil o seriji

 

"Odločal je en napad, ki smo ga uspešno zaključili in zmagali v seriji," je dejal Lillard, ki je zadel po podaji Francoza Nicolasa  Batuma. Portland se bo v nadaljevanju pomeril z zmagovalcem teksaškega obračuna med San Antonijem, najboljšo ekipo rednega dela lige, in Dallasom.

Monta Ellis (29 točk), Nemec Dirk Nowitzki (22) in soigralci so izsilili sedmo tekmo, ki bo v San Antoniu. Gostje so tokrat še pet minut pred koncem vodili z 92:91. Ellis je nato v dveh minutah nanizal osem od svojih 12 točk v zadnji četrtini in domači so povedli s 102:94. Francoz Tony Parker (22), Brazilec Tiago Splitter (19) in nekdanji igralec Union Olimpije Danny Green, ki je za 17 točk zadel vseh sedem metov iz igre, so gostom vlili upanje za preobrat. Košarkarji San Antonia so se nekajkrat nevarno približali, vendar jim do zmage ni uspelo priti, saj je Ellis enajst sekund pred koncem zadel oba prosta meta za vodstvo s petimi točkami razlike.

Memphis nocoj brez Randolpha

Deron Williams je vodil Brooklyn Nets do zmage s 23 točkami, petimi skoki in štirimi podajami, kar 11 točk pa je zbral potem, ko si je v tretji četrtini zvil gleženj. Mrežice so proti Toronto Raptors vodile že s 26 točkami prednosti v tretjem delu igre in z 79:59 v četrti četrtini ter s tem odločili dvoboj. Prvi strelec tekme je bil sicer DeMar DeRozan, ki je za goste iz Kanade zadel 28 točk.

Košarkarji Memphis Grizzlies s Slovencem Benom Udrihom, ki so izgubili šesto tekmo z Oklahoma City Thunder, pa so pred sedmim, odločilnim dvobojem ostali brez Zacha Randolpha. Slednji je dobil tekmo prepovedi igranja zaradi boksarskega udarca; v brado jo je na prejšnji tekmi skupil Steven Adams. Randolph je nepogrešljiv član zasedbe s 18,2 točke in 8,7 skoka na tekmo v tej sezoni.

Liga NBA, končnica, rezultati:

Vzhodna konferenca

Brooklyn Nets : Toronto Raptors 97:83 /3:3/

Zahodna konferenca

Dallas Mavericks : San Antonio Spurs 113:111 /3:3/

PORTLAND TRAIL BLAZERS : Houston Rockets 99:98 /4:2/

AB – z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala
/X:Y/ – v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.