Šport > Košarka
2 ogledov

"Posebne priprave za Udriha"

Žurnal24 main
Prihodnji teden bo delegacija KZS-ja v ZDA opravila pogovore s slovenskimi NBA-jevci glede igranja na SP v košarki v Turčiji. Pogovarjali smo se s selektorjem Memijem Bečirovićem.

G. Memi, kdaj točno in kdo bo odpotoval v ZDA na obisk h košarkarjem?
Danes ali jutri na pot v ZDA krene delegacija. V ZDA bodo na pogovore h košarkarjem odpotovali Walter Jeklin, Matej Avanzo in Iztok Rems, ki bodo naslednji teden opravili pogovore.

Z Nesterovićem se osebno nisem pogovarjal, vendar pa se mi glede na prispevek Raša k reprezentanci v preteklosti zdi pomembno, da se z njim pogovorimo.
Memi Bečirović
Bodo obiskali vseh pet slovenskih košarkarjev v ZDA?
Obiskali bodo vse.

Tudi Nesterovića? Še upate, da bi si premislil kljub vztrajanju, da je njegova reprezentančna pot končana?
Mislim, da je prav, da se pogovorimo z vsemi našimi košarkarji v NBA, da dobijo vtis, kakšna so naša stališča. Z Nesterovićem se osebno nisem pogovarjal, vendar pa se mi glede na prispevek Raša k reprezentanci v preteklosti zdi pomembno, da se z njim pogovorimo. Nikoli ne veš, kaj prinese čas, kakšna so razmišljanja igralcev. Menim pa, da ga bodo težko prepričali. Spoštoval bom njegovo mnenje, kakršnokoli že bo.

Kako gledate na vlogo Brezca, ki je sedaj v Milwaukeeju, kjer tudi igra zelo malo? Vas to kaj skrbi?
Primoža dobro poznam, tako kot osebnost tudi kot igralca. Zanj me ni strah. Vem, da bo zelo motiviran in spočit. Skušal bo dokazati, da je v NBA-ju nepravično zapostavljen in da bi si zaslužil več minut na igrišču.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Saša Vujačić je bil zadnje čase poškodovan, podobno kot Brezec in Nesterović pa pobira zgolj drobtinice. Se boste prilagajali njegovim željam, če jih bo pogojeval z igranjem v reprezentanci?
O pogojih, ki so normalno sprejemljivi, se lahko pogovarjamo, vendar pa se o bistvenih pogojih, kot je vloga v ekipi ne morem in ne bom pogajal. Imamo široko kvaliteto. Če pri enemu narediš izjemo, potem moraš to narediti pri vseh. Košarka je kolektivni šport. Saša je dober fant, okoli njegovega imena se pojavljajo govorice, da je problematičen. Sam ne verjamem temu. Po pogovoru bomo videli, če je pripravljen sodelovati, kakšne poglede na prihodnost ima, tudi kako stoji s pogodbo v klubu. Vse te stvari so za NBA-jevce pomembne, saj si vsi želijo zagotoviti pogodbo za naprej.

On potrebuje poseben trening, da bi bil na prvenstvu najboljši. Od njega pričakujem, da v reprezentanci prevzame veliko vlogo.
Memi Bečirović
Beno Udrih je v intervjuju za naš medij dejal, da sta se že slišala, o čem sta govorila?
Slišala sva se. Bena spoštujem in ga poznam že od malih nog. Pod mojim okriljem je igral že za reprezentanco mlajših članov, kjer sem mu namenjal pomembno vlogo. Njega se je velikokrat držala smola s poškodbami, zato je moral izpustiti kakšno prvenstvo. Poznam njegovo kakovost in verjamem, da bo imel dobro vlogo v ekipi. Želim si, da bi bil zdrav, zato mu bom poskušal na pripravah omogočiti, da se mu ne bi zgodilo to, kar se mu je v preteklosti, torej poškodba. On potrebuje poseben trening, da bi bil na prvenstvu najboljši. Od njega pričakujem, da v reprezentanci prevzame veliko vlogo.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Udrih je v intervjuju še poudaril, da namerava za reprezentanco igrati le, če bo imel v moštvu vlogo nosilca igre. Ima mesto v prvi peterki zagotovljeno?
Pri meni prva peterka ne pomeni, da so v njej igralci, ki imajo boljšo vlogo od drugih. To je bilo morda včasih, ko se je igralo s petimi ali šestimi igralci, danes je zaradi ritma pomembno imeti vsaj 10 igralcev. Bolj pomembno je kdo v ključnih trenutkih dela razliko in kdo končuje tekme. Beno bo imel zagotovo dobro vlogo, to pa zaradi njegovega talenta in kakovosti, ki lahko v ključnih trenutkih prevesi tekmo nam v prid. Na prvenstvih, kjer si tekme sledijo iz dneva v dan, bo treba pametno razporediti moči in ključne igralce v pravih trenutkih tudi odpočiti. Z Udrihom bom še naprej ostal v stikih in se bom z njim pogovarjal, hkrati pa pričakujem, da bo pomagal ekipi tudi v naslednjih ciklusih, ki sledijo po koncu SP.

Ve, da mu zaupam, saj sva med drugim dobro tudi sodelovala v Olimpiji.
Memi Bečirović
Ostal nama je še Goran Dragić, ki se je letos dobro vključil v moštvo Phoenixa. Ga lahko označimo na seznamu reprezentantov?
Tudi z njim sem že govoril in je potrdil sodelovanje na prvenstvu, če le ne bo poškodb, saj sezone še ni konec. Je izredno pozitivna osebnost in talent, tudi on lahko pričakuje vidno vlogo v reprezentanci. Ve, da mu zaupam, saj sva med drugim dobro tudi sodelovala v Olimpiji.

Za konec nam izdajte še, katera je po vašem mnenju najmočnejša peterka Slovenije?
Tega ne bi želel komentirati. Vsi košarkarji, ki bodo potovali na SP, bodo pomembni. Potrebujemo širino. Ko bomo začeli s pripravljalnimi tekmami, pa se bo dalo opaziti, kateri bodo glavni nosilci igre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.