Šport > Košarka
7 ogledov

Poškodba je preteklost

vidmar_nik_03 Žurnal24 main
Legenda evropske košarke in trener turškega Fenerbahčeja Bogdan Tanjević, je v svojo ekipo pripeljal mešano druščino košarkarjev, med katerimi sta drugo leto zapored tudi dva Slovenca.

Intervju z mladim upom slovenske košarkarske reprezentance Emirjem Preldžičem smo objavili v soboto, po prvi tekmi Fenerbahčeja z Olimpijo pa smo se na zurnal24.si pogovarjali še z drugim slovenskim legionarjem v Turčiji Gašperjem Vidmarjem.

 
 

V evroligaški Fenerbahče sem prišel iz majhnega Slovana. Letos je bil prehod na novo sezono že veliko lažji, kot lani.

Gašper Vidmar

 
Najprej nas je zanimalo kako je nekdanji član Slovana saniral poškodbo roke, ki jo je staknil na pripravah za dodatne kvalifikacije za OI in zaradi katere ni mogel pomagati slovenski reprezentanci v Atenah: "Bila je nesreča. Kar je bilo je bilo. Sedaj me poškodba ne ovira več. Med igro, v žaru borbe čisto pozabim na to. Upam, da bom naslednje leto spet v reprezentanci, da bom lahko dodal še svoj delež." Reakcija trenerja Bogdana Tanjevića , ko je izvedel za zlom roke Vidmarja, je bila umirjena: "Rekel je, da se zgodi tudi to. Zaradi poškodbe sem sem moral 10 dni prej odpotovati v Turčijo, kjer sem imel terapije."

Vidmarja poškodba ne ovira več. © Nik Rovan

 
208 centimetrov visoki center bo po krstni lanski sezoni, letos drugo leto zapored nosil rumeno-črni dres kluba iz Carigrada. "Zagotovo je letos drugače. V evroligaški Fenerbahče sem prišel iz majhnega Slovana. Letos je bil prehod na novo sezono že veliko lažji, kot lani," pravi 21-letnik, ki ga kličejo tudi Shrek. V ekipi je kar nekaj igralcev iz področja nekdanje Jugoslavije. Kako se je Fenerbahče pripravil na novo sezono, v kateri bo v okviru Evrolige še enkrat gostoval v Ljubljani? "Kondicijske priprave so za nami in sedaj je na vrsti igra pod koši. Končno smo se zbrali vsi igralci. Počasi bo šlo na bolje," je prepičan Vidmar.

Poleg velike NBA okrepitve Hrvata Gordana Girička , pa je prva zvezda turške ekipe trener Tanjević, ki je Vidmarju že lani na parketu ponudil veliko časa za dokazovanje. "Res je. Kot vsak igralec si želim igrati čim več, to je povsem trenerjeva odločitev. Tanjević je trener že dolgo in ima veliko izkušen. Je temperamenten, zna povzdigniti glas, vendar vem, da se bom od njega ogromno naučil," dodaja slovenske gore list, ki ga pogodba s Fenerbahčejem veže še za letošnjo in naslednji dve sezoni.

Za konec nas je še zanimalo, kakšen vtis je nanj naredila Olimpija, ki je na prvi tekmi mednarodnega turnirja v Tivoliju Fenerbahče gladko premagala s 74:57? "Olimpija ima dovolj dobre igralce, ki bodo tako kot vsakič do sedaj trd oreh za vsakogar. Na igrišču se dobro razumejo med seboj. Lepo je videti, da se slovenska košarka spet vzpenja," pogovor zaključuje Vidmar.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.