Šport > Košarka
31 ogledov

Potrditi status nosilca

Bozidar Maljkovic Žurnal24 main
Novi slovenski selektor Božidar Maljković je v sredo začel z obiski slovenskih reprezentantov in se sprva oglasil pri Jaki Lakoviču in Erazmu Lorbku, ki nastopata za Barcelono.
Veseli me, da naju je obiskal Maljković, ki je povedal, da na letošnjem evropskem prvenstvu resno računa tudi name. Opisal nama je način dela in dokazal, da veliko ve ter da slovenske reprezentante dobro pozna, saj nas spremlja že dolgo časa in naše tekme gleda še iz časov, ko ni bil slovenski selektor.
Erazem Lorbek

Selektor slovenske moške košarkarske reprezentance Božidar Maljković je v sredo zvečer obiskal reprezentanta Jako Lakoviča in Erazma Lorbka, oba igralca Barcelone pa sta mu sporočila, da želita nastopiti na letošnjem evropskem prvenstvu v Litvi, je sporočila Košarkarska zveza Slovenije.

"Prvi vtis o selektorju je zelo dober, saj ima Maljković veliko željo in bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da bomo trdo delali in skupaj uspeli. V reprezentanci želi vse najboljše igralce in z vsemi se bo tudi pogovoril. Moja želja je enaka kot želja ekipe, in sicer, da bi s popolno reprezentanco dokazali, da sodimo v evropski vrh in da lahko naredimo korak več kot doslej. Zagotovo bo to težko, vse izbrane vrste bodo v Litvi namreč nastopile popolne, saj bo turnir služil tudi kot kvalifikacije za olimpijske igre 2012, na katere se želimo uvrstiti tudi mi," je dejal Lakovič.

Kapetan slovenske izbrane vrste na lanskem svetovnem prvenstvu v Turčiji je pokomentiral tudi določitev kakovostnih bobnov pred žrebom za EP 2011, v katerih se je Slovenija znašla kot nosilka. "To smo si zaslužili, a moramo to potrditi. Vrhunski šport je pač tak, da se moraš vedno znova dokazovati. Dobra stvar je, da se vsaj na začetku lahko ognemo najboljšim reprezentancam, ne pomeni pa še nič, saj moramo za kolajno, ki si jo mi tako želimo in ki je naš cilj, premagati vse," je dodal Lakovič.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Veseli me, da naju je obiskal Maljković, ki je povedal, da na letošnjem evropskem prvenstvu resno računa tudi name. Opisal nama je način dela in dokazal, da veliko ve ter da slovenske reprezentante dobro pozna, saj nas spremlja že dolgo časa in naše tekme gleda še iz časov, ko ni bil slovenski selektor. Čeprav moje misli za zdaj še niso usmerjene le na državno vrsto, saj je pred nami še velik in odločilen del klubske sezone, pa si želim, da bi v Litvi letos prišli do velikega uspeha, ki si ga tudi zaslužimo," je povedal Lorbek.

V nedeljo se z Maljkovićem dobiva tudi na sestanku, tako da bova dorekla marsikaj, že zdaj pa lahko zatrdim, da sodelovanje poteka na vrhunski ravni in sem prepričan, da bo tako tudi v prihodnje.
Matej Avanzo

Letos bosta vse glavne kandidate za projekt EuroBasket 2011, ki bo v Litvi med 31. avgustom in 18. septembrom, obiskala Maljković in direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo, obiski pa se bodo zvrstili do aprila. Tako Maljković kot Avanzo bosta ali sta že z vsemi opravila nekaj telefonskih razgovorov, kot je to že sicer običaj v slovenski moški članski reprezentanci.

"Izkoristili smo dejstvo, da je bil selektor v Barceloni in tako začel niz uradnih obiskov pri kandidatih za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu. Z Maljkovićem še usklajujeva obisk vseh reprezentantov v njihovih klubih, prav tako tudi načrt priprav in vseh pripravljalnih tekem. Pogajamo se z nekaj reprezentancami, verjetno pa bo večina tekem določena v nekaj dneh po žrebu skupin za EP, ki bo 30. januarja v Vilni. V nedeljo se z Maljkovićem dobiva tudi na sestanku, tako da bova dorekla marsikaj, že zdaj pa lahko zatrdim, da sodelovanje poteka na vrhunski ravni in sem prepričan, da bo tako tudi v prihodnje," je dejal Avanzo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.