Šport > Košarka
13 ogledov

Potrjeno: Ilievski odhaja k Efesu

Vlado Ilievski Žurnal24 main
Na spletni strani evroligaškega kluba Anadolu Efes so potrdili, da so v ekipo uspeli zvabiti tudi Vlada Ilievskega, ki je bil v lanski sezoni eden od nosilcev igre Union Olimpije. Domen Lorbek odhaja v Italijo.

Makedonec s slovenskim potnim listom je s Turki podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za še eno leto. Nekdanji Efes Pilsen tako sestavlja eno najmočnejših ekip v Evropi. Že pred Vladom Ilievskim sta z Anadolu Efes podpisala nesojeni slovenski reprezentant Saša Vujačić in turški zvzednik Ersan Ilyasova.

Ilievski je lansko sezono preživel v Ljubljani pri Union Olimpiji in bil eden od nosilcev igre. Makedonec je po koncu tekmovalnega leta izrazil željo po obstanku v Stožicah, a vodilni možje ljubljanskega evroligaša njegovih želja niso uslišali. Za Ilievskega bo Anadolu Efes po Olimpiji, Barceloni, Tau Cermaici, Lottomatici in Sieni že šesti klub v Evroligi.

"Ilievski bo veliko prinesel ekipi, gre za izkušenega igralca, ki je igral v najboljših evropskih klubih in bo prispeval pomemben delež," je ob podpisu pogodbe z makedonskim reprezentantom, ki se te dni mudi na turnirju Adecco pokal EX-YU v Ljubljani, povedal športni direktor Efesa Özerhun Peters.

Domen Lorbek v Avellino

Klubski status je razrešil tudi Domen Lorbek, ki je moral sodelovanje na letošnjem evropskem prvenstvu v Litvi odpovedati zaradi poškodbe. Nekdanji igralec Olimpije bo kariero nadaljeval v Italiji pri S. S. Felice Scandone Avellino Sidigas. Novico o prestopu je klub potrdil tudi na svoji spletni strani. Za Domna bo to drugi italijanski klub, potem ko je v sezoni 2008/2009 nosil dres Benettona, nazadnje pa je igral za španski Lagun Aro. Trener Avellina Frank Vitucci je ob prihodu slovenskega reprezentanta izrazil veliko zadovoljstvo in s tem tudi zapolnil vrzel na položaju krila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.