Šport > Košarka
584 ogledov

Potrjeno: zlatega selektorja si znova želijo v reprezentanci

igor kokoškov goran dragić
Predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec je v nedavnem intervjuju potrdil, da si v svojih vrstah znova želijo videti srbskega strokovnjaka Igorja Kokoškova.

Pred časom je v slovenskih medijih zaokrožila novica, da se srbski trener Igor Kokoškov s Košarkarsko zvezo Slovenije (KZS) dogovarja o tem, da bi znova prevzel slovensko reprezentanco. "To ne drži," je v pogovoru za EkipoSN dejal predsednik KZS-ja Matej Erjavec. Je pa potrdil, da si Kokoškova, ki je slovensko reprezentanco senzacionalno popeljal do zlata na Eurobasketu 2017 v Istanbulu, znova želijo videti v slovenski reprezentanci.

Toda v kakšni vlogi? "Kokoškova bi radi imeli zraven. Ta govorica torej absolutno drži, je pa bila narobe interpretirana, da bi ga radi postavili za selektorja. Saj ga niti ne moremo, ker potrebujemo selektorja, ki bo reprezentanco poleg svetovnega prvenstva vodil tudi v kvalifikacijah novembra ali februarja, česar pa trener iz lige NBA praktično ne more. Igorja si želimo imeti zraven, na SP bi šli radi v najboljši možni zasedbi, tako v igralski kot trenerski. Če bomo našli kompromis, da je to možno izpeljati, ga vsekakor hočemo imeti v reprezentanci," je dejal Erjavec v omenjenem intervjuju.

Ni skrivnost, da se srbski strokovnjak z Luko Dončićem zelo dobro razume. Ne le, da je z njim odlično sodeloval na Eurobasketu v Turčiji, z njim je pred kratkim sodeloval tudi pri Dallasu, kjer je v sezoni 2021/22 opravljal vlogo pomočnika trenerja. Julija lani se je preselil k Brooklyn Nets, kjer prav tako opravlja vlogo pomočnika glavnega trenerja. 

Slovensko košarkarsko reprezentanco sicer to poletje čaka izjemno velika dela. Najprej sledijo izjemno močni pripravljalni turnirji, nato pa še svetovno prvenstvo na azijskih tleh. In na daljni vzhod ima slovenska reprezentanca izjemno lepe spomine, saj je na olimpijskih igrah v Tokiu osvojila četrto mesto. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.