Šport > Košarka
53 ogledov

Pozidava razdelila krajane

KS Zlatko Kavčič (desno) meni, da je prostor za Merkurjem primeren le za gradnjo Žurnal24 main
Nameravana pozidava v centru kraja Lesce je pri delu krajanov naletela na nasprotovanje.

Predvidena pozidava območja za Merkurjem v Lescah je razdelila krajane, nedavne javne obravnave pa so se udeležili večinoma tisti, ki gradnji večstanovanjskih stavb na tej lokaciji nasprotujejo.

Spremenjen zazidalni načrt (ZN) Center Lesce omogoča v naselju med Letališko ulico in Begunjsko cesto gradnjo 26 individualnih hiš in šestih večstanovanjskih objektov, v katerih bi bilo skupno okoli sto stanovanj. Zlatko Kavčič, predsednik Krajevne skupnosti (KS) Lesce, je pojasnil, da je za Merkurjem že približno 25 let predvidena individualna gradnja.

“Večstanovanjskim objektom ne nasprotujemo, toda zanje je predviden prostor za Centrom. Na prostoru Merkurjeve trgovine želijo zdaj zgraditi tudi Sparov nakupovalni center, kar pomeni, da se bo promet še povečal,” je dejal Kavčič in poudaril: “Nas ne zanima tisti milijon, ki ga lastnik zemljišča ponuja za ureditev Letališke ulice, da bi si s tem kupil stolpnice.”

Moteč tudi trgovski center?
Načrtovani spremembi zazidalnega načrta pa je naklonjen radovljiški župan Janko S. Stušek, ki meni, da javna obravnava ni pokazala večinskega stališča krajanov in da je tej gradnji večina naklonjena. “Lesce imajo danes 160 parcel za individualno gradnjo in niti ene prave možnosti za gradnjo blokov, kar ni prav, saj si vsi ne morejo privoščiti hiše in bi raje kupili stanovanje. Tudi gradnji trgovine Spar nekateri nasprotujejo,” je dejal Stušek in dodal, da so vse druge možnosti pozidave, če občinski svetniki sprememb ZN ne bodo potrdili, precej odmaknjene in uresničljive šele v naslednjih desetih, petnajstih letih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.