Šport > Košarka
9 ogledov

"Pravi recept imamo"

Nachbar Žurnal24 main
Evropsko prvenstvo. Slovenska reprezentanca na začetku poti do vrhunske uvrstitve. "Pričakovanja so v Sloveniji visoka. In prav je tako. Premoremo kopico dobrih igralcev in kogar ni, ga pač ni," pravi Memi Bečirović.

"Vsekakor se bomo zbrali, da dosežemo lep uspeh. Morda celo presežemo tisto četrto mesto izpred dveh let na Poljskem. Optimistični smo, samozavest imamo, tudi za podporo slovenskih navijačev se nam ni bati. Pravi recept za uspeh tako že imamo in upam, da nam bo uspelo," je pred zborom izbrane vrste razmišljal Boštjan Nachbar. Misija Litva se začenja v nedeljo, ko se bo v Kranjski Gori zbrala večina reprezentantov, ki naj bi septembra zaigrala na evropskem prvenstvu (EP).

Prav je, da so pričakovanja visoka

Selektor Božidar Maljković se je v zadnjem času sicer moral sprijazniti s kar nekaj odpovedmi. Že pred časom sta sodelovanje iz osebnih razlogov odpovedala Beno Udrih (poroka) in Primož Brezec (družina), v zadnjem času pa sta zaradi poškodb odpadla še Domen Lorbek in Gašper Vidmar. Še večji šok pa bi znala prinesti odpoved člana prve peterke na zadnjem EP – Erazma Lorbka. Ta še razmišlja, ali bi zaigral v Litvi. Na mizi ima večmilijonsko ponudbo Barcelone, zanj se zanima tudi San Antonio, ob morebitni poškodbi na EP pa bi vsa zadeva padla v vodo. "To bi bil zelo velik udarec za izbrano vrsto, Erazem je eden od naših vodilnih igralcev. To je že dokazal, ekipi prinese dodatno kakovost," je dejal nekdanji selektor Memi Bečirović in dodal, da "so pričakovanja v Sloveniji visoka. In prav je tako. Premoremo kopico dobrih igralcev in kogar ni, ga pač ni." Podobno razmišlja tudi Nachbar: "V šali lahko rečem, da smo na to že navajeni. Apetiti so visoki, tudi v tujini nas uvrščajo med favorite, a to bo treba pokazati tudi na parketu. Kljub nekaterim izostankom sem prepričan, da bomo imeli močno reprezentanco. Pomembna bo kemija in če nam jo uspe ustvariti, bomo zelo težko premagljivi."

"Že zdaj se ve, da naj bi v Litvo prišlo vsaj dva tisoč Slovencev. Verjetno pričakujejo, da se bodo lepo zabavali. In to ne samo v turistični ponudbi Litve, ampak tudi zaradi rezultata. Ta pritisk čutim, a mi je tudi všeč. Mi je pa žal, da ne bomo nastopili z najmočnejšo postavo," pred EP meni selektor Maljković. Selektor Maljković bo na severovzhodni del Evrope odpotoval z nepopolno zasedbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.