Šport > Košarka
0 ogledov

Prebujeni Miami zažgal Indiano

James Haslem Chalmers Anthony Miami Heat Indiana Pacers NBA končnica drugi krog EPA
Pot do finala vzhodne konference se nenadoma ne zdi več tako težka za zvezdniški Miami Heat, saj je Vročica s svojima najboljšima igralcema LeBronom Jamesom in Dwyanom Wadom na peti tekmi povsem potolkla Indiano Pacers, ki je obračun končala še z dvema poškodovanima igralcema (115:83). Heat zdaj potrebujejo le še eno zmago.

Košarkarji Miami Heat so ponoči na domačem parketu v peti tekmi polfinala vzhodne konference premagali Indiana Pacers in v seriji povedli s 3:2 v zmagah. Miami je tako le še zmago oddaljen od konferenčnega finala.

Zvezdniški tandem Miamija LeBron James Dwayne Wade je sam tokrat dosegel 58 točk. James se je ustavil pri 30 točkah, desetih skokih in osmih podajah, Wade pa je zbral 28 točk. Košarkarji Miamija so bili zelo razpoloženi, na kar kaže tudi 61-odstoten met iz igre (43:70).

Indiana je imela zelo slab met (30:89). Najbolj razpoložen košarkar je bil Paul George z zgolj enajstimi točkami, Danny Granger in David West sta jih dodala po deset, Roy Hibbert je ujel 12 odbitih žog in zbral še osem točk. Granger in West sta predčasno zapustila parket s poškodbama. Granger si je v tretji četrtini zvil levi gleženj, West pa si je ob koncu polčasa poškodoval koleno.

"Nocoj sem se res dobro počutil, pustil sem, da me v celoti prevzame tekma ter skušal na najboljši možni način unovčiti te občutke. Naslednja tekma bo še bolj trda. Gre za ponosno moštvo, dodatno moč pa jim bodo dali tudi njihovi navijači, ki nas bodo čakali pripravljeni. Pripravljeni pa smo tudi mi, vendar pa nikoli ne veš," je po tekmi razlagal Wade.

"Očitno, da smo dobili močno brco v rit. Že zgodaj smo imeli priložnost naučiti se lekcije, da nam v tej seriji prav ničesar ne bo podarjeno. Zdaj se moramo prestrukturirati, se pokazati v najlepši luči in vzeti šesto tekmo," je trener Indiane Frank Vogel opisal taktiko, ki jih bo obvarovala prezgodnjega slovesa.

Šesta tekma bo v četrtek zvečer v Indianapolisu.

Liga NBA, končnica, 2. krog, peta tekma:

Vzhod

Miami Heat : Indiana Pacers 115:83 (26:20, 23:20, 27:17, 39:26) /3:2/
James 30 točk in 10 skokov, Wade 28, Battier 13; George 11, Granger in West 10

/X:Y/ - v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.