Šport > Košarka
68 ogledov

Pred EP le kozmetični popravki

ljubljana 10.05.13. Hala Tivoli, dvorana, prenova, obnova, nacrt, EP, dvorana zu MOL
Hala Tivoli. Prenovili je ne bodo, ker izvajalec ni želel podpisati pogodbe z MOL. EP v košarki v Tivoliju kljub temu bo.

Hala Tivoli do evropskega prvenstva (EP) v košarki ne bo prenovljena. Prenova bi se včeraj že morala začeti, a je izbrani izvajalec, podjetje Zir, odpovedal podpis pogodbe z Mestno občino Ljubljana (MOL). “Ugotovil je, da ne more zagotoviti dokončanja del v roku,” je povedal ljubljanski župan Zoran Janković. Direktor Zira Robert Zelenko včeraj odločitve ni komentiral, v tajništvu podjetja pa popoldne še niso vedeli, da je direktor odstopil od posla.

Druge možnosti ni

V naslednjih dneh se bo Janković moral nujno sestati z vodstvom Košarkarske zveze Slovenije, s katerim se bo dogovoril o rezervnem načrtu.

“Druge možnosti ali dvorane ob Jesenicah, Kopru in Celju za prvi krog EP nimamo,” je dejal Janković. Še pred dvema tednoma, ko so mestni svetniki odločali o tem, da bi za prenovo Tivolija dali 9,2 milijona namesto 5,3 milijona, so na MOL trdili drugače. “Ocenjujemo, da bi ob neizvedeni prenovi dvorane Tivoli in posledično odpovedi EuroBasketa 2013 druge neposredne finančne posledice znašale 43 milijonov evrov,” so zapisali v gradivu, čeprav je Anže Blažič, predstavnik za odnose z javnostmi EP 2013, že pred tem za Žurnal24 izjavil, da Tivoli ni problematičen, čeprav prenove ne bo. Potrebni bodo le kozmetični popravki, kot je denimo obnova garderob; stroški teh bodo nižji od milijon evrov.

Podaljšali bi za 14 dni

Spomnimo, Zir je bil konec aprila s 7,4 milijona evrov težko ponudbo (brez DDV) izbran kot najcenejši izmed petih ponudnikov. Sledil je Gradis skupina G s 7,7 milijona, ki posla ne bo prevzel. Direktor Uroš Ogrin je včeraj izjavil, da se je projekt zanje končal, ko je bil izbran Zir, Janković pa je dejal, da drugega izvajalca ne morejo izbrati, ker ne bi ujeli roka – Tivoli je treba prenoviti do 15. avgusta. Zir je želel ta rok podaljšati za 14 dni, a to ni mogoče, saj bi se potem lahko drugi ponudniki pritožili, saj bi spremenili pogoje razpisa, je pojasnil Janković. Prvenstvo se sicer začne 4. septembra, ko je prav v Tivoliju na sporedu prvi obračun skupine A med Izraelom in Veliko Britanijo.

Komentarjev 1
  • zic 08:27 14.maj 2013.

    ha ha ha ha pacjenti eni!?