Šport > Košarka
16 ogledov

Predsednik Budućnosti: "Koš je bil neveljaven"

Vladović Budućnost Union Olimpija liga ABA trojka zmaga veselje Youtube
Epska tekma med Budućnostjo in Unionom Olimpijo v Podgorici bo očitno dobila tudi tretji polčas. Domače moštvo se je po zmagi Ljubljančanov z metom ob pisku sirene pritožilo pri vodstvu tekmovanja.

"Koš Olimpije je neveljaven," je novinarjem zatrdil predsednik Budućnosti Dragan Bokan. "Pogledali smo si posnetek skupaj z nadzornikom sojenja (Draganom) Medanom in sodnikom (Milivojem) Jovčićem. Vse je jasno, čas se je iztekel. Tekma ni registrirana, mi smo vložili pritožbo in najverjetneje bodo vodilni lige ABA o tem odločali v ponedeljek."

Omenjena trojica naj bi si po poročanju dnevnika Vesti uro po koncu tekme z Unionom Olimpijo večkrat v miru pogledala posnetek, ki bojda dokazuje, da je Jakov Vladović enega najbolj legendarnih metov v zgodovini slovenske in jadranske košarke v dvorani Morača izvedel po pisku sirene.

Zapisnik ne laže

Zeleno-beli so se v Podgorici na tekmi osmega kola lige ABA vrnili po zaostanku s sedmimi točkami v zadnji minuti in pol, ko sta za tri najprej zadela Sasu Salin (dvakrat) in Dražen Bubnić, nato pa je po zgrešenih dveh prostih metih Aleksandra Ćapina met "iz oglasnih panojev" zadel Vladović.

Ekipa Budućnosti je na čelu s predsednikom ostro protestirala pri zapisnikarski mizi, Ljubljančani pa so po slavju zapustili parket. V uradnem zapisniku tekme je sicer zapisana zmaga zeleno-belih z 78:76. 

Jovović: "Le žal nam je lahko"

"Tekme nismo odigrali tako energično, kot bi jo morali. Dobili smo veliko košev za tri točke in nesrečno še zadnjega. Poleg tega so nasprotniki prevladovali v skoku, mi pa smo jim ob dobri obrambi dajali druge priložnosti za doseganje točk. Le žal nam je lahko za izgubljeno tekmo," je po tekmi priznal črnogorski trener Igor Jovović. Nekaj utehe mu je dal tudi gostujoči strateg Aleš Pipan.

"Gledali smo tekmo z veliko dobre košarke, a po drugi strani sta obe ekipi naredili kar nekaj napak. Še kako dobro vemo kako je izgubiti takšno tekmo, ki smo jo danes dobili, zato ostajamo na realnih tleh. Čestitam svojim igralcem za izjemno borbo in karakter, ki so ga danes spet pokazali. Zasluženo se vračamo v Ljubljano s točkami iz Podgorice. O tem ni dvoma," je povedal strateg zmajev.

Mitski koš Jakova Vladovića pred/ob/po pisku sirene; ob slavju Ljubljančanov lahko vidite, kako "s tribune" do klopi priteče predsednik Budućnosti (v črni majici):

Komentarjev 4
  • vico 13:00 18.november 2013.

    tiho montenegro...

  • vico 20:10 17.november 2013.

    ni kej tst k zna zna in to je OLIMPIJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

  • vico 17:39 17.november 2013.

    res ste cariiiiiiiiiiiiiiiiiiiii