Šport > Košarka
13 ogledov

Prek Aten do Pekinga

1/9
Žurnal24 main
V pravem grškem vzdušju je selektor košarkarske reprezentance Aleš Pipan predstavil seznam kandidatov za nastop na olimpijskih kvalifikacijah v Atenah. Na njem ni Nachbarja, Udriha in Lorbka.

 

Strokovni štab

Pipanova pomočnika bosta Aleksander Sekulič in Gašper Okorn. Strokovni štab pa sestavljajo še: Miha Fajon (kondicijski trener), Slobodan Macura (zdravnik), Teo Djekič (fizioterapevt), Grega Zdolšek (maser) in Matjaž Vezjak (tehnični asistent).

"Pred nami je najpomembnejši dogodek v zgodovini slovenske košarke. Gre za izjemen cilj izjemne generacije, ki je v preteklosti dokazala, da ima zmagovalno mentaliteto. V Pekingu bodo nastopili le največji, naš cilj pa je, da se pridružimo dvanajstim veličastnim reprezentancam," je dejal predsednik Košarkarske zveze Slovenije Dušan Šešok , potem pa je selektor Aleš Pipan dokončno razkril kandidate za grški in morda tudi pekinški turnir. "Pri izbiri kandidatov sem upošteval številne kriterije: od kakovosti predstav mojih varovancev na lanskem evropskem prvenstvu v Španiji do želje, volje in pripravljenosti igralcev, da svoje individualne sposobnosti podredijo moštveni igri," je dejal Pipan in dodal: "Z Boštjanom Nachbarjem, Benom Udrihom in Erazmom Lorbkom sem opravil pogovore, iz objektivnih razlogov pa so se vsi trije zahvalili za sodelovanje. Prva dva sta v ZDA ostala brez delodajalcev, po pravilih v NBA pa lahko igralci nove pogodbe podpisujejo šele po 1. juliju. Ker v tem času nimata sklenjenega zavarovanja, bi bilo tveganje za oba preveliko. Lorbek mi je v pogovoru dejal, da je preobremenjen in da ima težave s hrbtom, ravno tako pa mu po koncu sezone poteče pogodba z Romo. V tem trenutku je njegova prihodnost še nejasna, morda bo letos branil barve Indiane v poletni ligi NBA." Okostje ekipe sestavljajo igralci, ki so nastopili že lani na prvenstvu stare celine v Španiji, na seznamu pa so samo trije igralci iz domačega prvenstva: Goran Dragič , Miha Zupan in Jaka Klobučar .

Ob predstavitvi seznama kandidatov za olimpijske kvalifikacije je bilo vzdušje podobno grškemu – vročina, voda in južno sadje. © IFP

 
 

Preberite še ...

Intervju: Rašo Nesterovič
Intervju: Boštjan Nachbar št. 1
Intervju: Boštjan Nachbar št. 2

Reprezentanca, v njej je 14 kandidatov, v Atene bo potovala dvanajsterica, se bo zbrala 18. junija v Zrečah . Drugi del priprav bo v Kranjski Gori od 25. junija do 1. julija, v tem času pa bo Slovenija igrala dve tekmi s Hrvaško . Potem pa izbrance Aleša Pipana od 3. do 10. julija čaka turnir v nemškem Bambergu , kjer se bodo pomerili z Grki in Nemci ali Portoričani, po vrnitvi v domovino pa v Mariboru od 8. do 10. julija turnir z Iranci, Novozelandci in Portoričani.

Kandidati za nastop na olimpijskih kvalifikacijah
– branilci : Sani Bečirovič (Panathinaikos), Aleksandar Ćapin (Panionios), Goran Dragić (Union Olimpija), Nebojša Joksimovič (Hemofarm Vršac), Jaka Klobučar (Geoplin Slovan) in Jaka Lakovič (Barcelona);
– krila : Domen Lorbek (Estudiantes), Goran Jagodnik (Hemofarm Vršac) in Emir Preldžič (Fenerbahče Ülker);
– centri : Rašo Nesterovič (Toronto), Uroš Slokar (Triumpf Moskva), Matjaž Smodiš (CSKA Moskva), Gašper Vidmar (Fenerbahče Ülker) in Miha Zupan (Union Olimpija);
– rezerve : Sandi Čebular (Rosalia de Castro), Samo Udrih (Granada) in Željko Zagorac (Anwil).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.