Šport > Košarka
3 ogledov

Prek Aten do Pekinga

Naši košarkarji si bodo skušali kot drugi slovenski kolektiv (po moški rokometni Žurnal24 main
V ponedeljek se bo v Atenah dvanajst reprezentanc potegovalo za tri mesta, ki vodijo na olimpijske igre v Peking. Med favoriti so tudi izbranci Aleša Pipana.

Med favorite turnirja bo sodila tudi slovenska reprezentanca, največjo oviro na poti v Peking pa naj bi zanjo predstavljale preostale evropske ekipe (Grčija, Nemčija in Hrvaška). Za olimpijsko vozovnico se bodo borili še Brazilija, vedno neugodni Portoriko in po doslej videnem tudi Kanada. Ta bo tekmec Slovenije tudi v skupini C.

Vodja, adut in osmoljenec naše košarkarske reprezentance. © Sportnet

 

 

Preberite/poglejte še ...

Video: Slovo košarkarjev
Intervju: Goran Dragić
Intervju: Rašo Nesterovič

Kanada bo v Atenah sicer nastopila brez največjega zvezdnika Steva Nasha , tudi brez njega pa javorjevi listi blestijo na pripravljalnih tekmah. Do zdaj so namreč dvakrat z več kot dvajsetimi točkami razlike premagali Libanon, enkrat pa tudi Novo Zelandijo. Še več pove podatek, da so bili boljši tudi od Dirka Nowitzkega in drugih Nemcev, ki so klonili s 86:91. Pod košem pri Kanadčanih blestita centra lige NBA Samuel Dalembert (Philadelphia) in Joel Anthony (Miami), z zunanjih mest pa sta najbolj nevarna Carl English (Gran Canaria) in Rowan Barrett (Chalon). Slovence proti Kanadčanom čaka težka tekma, manj dela pa bi morali imeti na prvem dvoboju, ko se bodo pomerili z Južno Korejo.

Aleš Pipan je uspešno opravil s pripravami na atenski turnir. © Saša Despot

 
Slovenijo po uvrstitvi na eno izmed prvih mest v četrtfinalu čakata Hrvaška ali Portoriko . Strategija za uvrstitev v polfinale olimpijskih kvalifikacij, kjer bo tekmec najverjetneje gostiteljica turnirja Grčija , je precej enostavna. Recept je razložil kapetan Radoslav Nesterović , ki je bil na turnirju Alpos v Mariboru naš najboljši igralec in strelec: "Če želimo karkoli narediti, bomo morali izjemno igrati v obrambi. To je ključ do uspeha." Po polfinalnih dvobojih bo odigrana le še tekma za tretje mesto, zmagovalec pa se bo veselil tudi olimpijskega nastopa.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.