Šport > Košarka
38 ogledov

Prek košarke na Alcatraz!

Alcatraz vabi! Žurnal24 main
Želite na Alcatraz, ki slovi po zaporu? Ni problema. Zmagajte na slovenskem izboru Red Bull King Of The Rock (košarkarski turnir v igri ena na ena) in odpotujte v ZDA!

Maja v Slovenijo prihaja košarkarski turnir v igri ena na ena, Red Bull King Of The Rock. Najboljši Slovenec bo potoval na finalni turnir v ZDA, kjer se bo za naziv "kralja skale" boril na otoku Alcatraz. Igrišče bo na dvorišču slovitega zapora na omenjenem otoku v zalivu pred San Francisom v ZDA.

Otok je postal slaven predvsem zaradi zapora, ki je na njem deloval do leta 1963 in je veljal za domovanje najhujših zločincev na oni strani luže. Alcatraz je bil sprva le dom za svetilnik, kasneje pa za vojaško oporišče in vojaški zapor. Od leta 1933 do leta 1963 je nato deloval kot zvezni zapor najvišjega ranga, v katerem je "sedel" tudi Al Capone, danes pa je del rekreacijskega parka Golden Gate. Prijelo se ga je ime "Skala", zato tudi tekmovanje nosi ime Red Bull King Of The Rock.

Gre za serijo košarkarskih turnirjev v igri ena na ena, s finalom v slavnem zaporu na otoku Alcatraz, ki letos doživlja drugo ponovitev. Lani je serija potovala le po ZDA, letos pa se je "skalna vročica" preselila tudi čez lužo, saj se kvalifikacije dogajajo v več državah po svetu.

V Slovenijo Red Bull King of the Rock s predizboroma prihaja 14. maja (Kranj) in 21. maja (Novo mesto), medtem ko bo finalni "izbor za zapor" 3. julija na Ljubljanskem gradu. Igralci se bodo na ljubljanski turnir lahko uvrstili preko omenjenih predizborov ter turnirjev za državno prvenstvo v Samsung ulični košarki, ki potekajo pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije.

Najboljši, ki bodo želeli v Alcatraz, se bodo morali najprej prebiti čez slovensko sito, preko predizborov in finalnega turnirja. Na vsakem predizboru se bo lahko pomerilo 64 igralcev, v slovenski finale pa se jih bo z njega uvrstilo 12. Osem dodatnih si bo nastop lahko priborilo s tekmovanjem na turnirjih za državno prvenstvo v Samsung ulični košarki. Na slovenskem finalnem turnirju v Ljubljani bo igralo 32 tekmovalcev (12+12+8), najboljši na koncu pa bo na račun organizatorja poletel naravnost v ZDA. Tam bo na zaporniškem igrišču sredi otoka Alcatraz zastopal slovenske barve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.