Šport > Košarka
26 ogledov

Prek Latvije brez težav?

Slovenija, Makedonija, Smodiš Nik Rovan
Slovensko košarkarsko reprezentanco danes zvečer čaka tretje pripravljalno srečanje v sklopu priprav na letošnje evropsko prvenstvo. V Klaipedi se bodo Matjaž Smodiš in soigralci pomerili z Latvijci, ki ne bi smeli predstavljati prevelikega zalogaja.

"Latvija je nekoliko pomladila reprezentanco, v kateri manjka nekaj zvenečih imen. Stil igre njenih košarkarjev je tak, da je igra hitra, veliko pa je metov, tako da bomo morali ustaviti njihov protinapad, v napadu pa igrati mirno in potrpežljivo ter priti do odprtih situacij. Nevarni so tudi v skoku v napadu, in če bomo uspeli nadzirati vse naštete zadeve, potem menim, da bo rezultat pozitiven," je pred srečanjem dejal pomočnik slovenskega selektorja Gašper Potočnik, sicer tudi novi trener Elektre iz Šoštanja. Reprezentanca Latvije, katere pomočnik je nekdanji košarkar Uniona Olimpije Roberts Štelmahers, je v torek zvečer odigrala prvo srečanje s študentsko ekipo Litve in izgubila z 91:94. Tekmo si je ogledal tudi slovenski trenerski štab, Potočnik pa je o njej povedal: "Latvijci so pokazali veliko energije, se je pa videlo, da jim manjka nekaj izkušenj. Mislim, da smo dovolj kakovostni, da ne bi smeli imeti večjih težav."

Latvijska izbrana vrsta, ki se bo na EuroBasketu 2011 v skupini B v Šiauliaju pomerila s Srbijo, Italijo, Francijo, Nemčijo in Izraelom, je v Klaipedo pripotovala brez štirih standardnih igralcev. Na tem turnirju ne bodo zaigrali Janis Blums, Janis Strelnieks, Akselis Vairogs, Andrej Selakovs in košarkar Uniona Olimpije Davis Bertans, ki je trenutno poškodovan.

V dvorani v Klaipedi bo naša reprezentanca igrala tudi v uvodnem delu EP in se tam pomerila z Belgijo, Gruzijo, Bolgarijo, Rusijo in Ukrajino. Tokratni turnir bo tako štel dvojno, saj bo spoznavanje s koši v dvorani v Klaipedi našim reprezentantom lahko le koristilo.

Prijateljsko srečanje, Klaipeda (ogled možen le prek uradne strani KZS):

Ob 19.30:
Slovenija - Latvija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.