Šport > Košarka
15 ogledov

Prekinitev kot strela z jasnega

Marko Milič je za Orleans igral le en mesec. V tem času je za klub nastopil sede Saša Despot
Eden najbolj znanih slovenskih košarkarjev Marko Milič je pred dnevi dokaj presenetljivo zelo hitro sklenil sodelovanje z Orleansom. "Razšli smo se povsem profesionalno," pravi Milko.
Trener je prišel do mene in mi povedal, da nima do mene in mojih iger nikakršnih pripomb, ampak da pač išče igralca na drugem položaju in da bi radi prekinili pogodbo.
Marko Milič

Potem ko je lani po sporu s trenerjem Juretom Zdovcem prekinil sodelovanje z Unionom Olimpijo, Marko Milič vse do začetka letošnje sezone ni imel kluba. Nato pa je pred dobrim mesecem prišla novica, da je Milko okrepil francoskega evroligaša Orleanse. Prvi Slovenec, ki je zaigral v ligi NBA, pa je v deželi vina in sira ostal le dober mesec. Pred tremi dnevi sta Milič in Orleans namreč sporazumno prekinila sodelovanje. Zakaj? "Z Orleansom sem imel podpisano enoletno pogodbo. Oni so se letos dokaj presenetljivo uvrstili v Evroligo. Avgusta so bili v zelo dobri formi. Pred tem so igrali samo francosko prvenstvo. Po domače povedano niso bili dovolj čvrsti, da bi igrali tako v Evroligi kot na domačem prvenstvu," je obširno razlago, zakaj je prišlo do konca sodelovanja, začel Milič in nato nadaljeval: "V Evroligi smo prvih nekaj tekem izgubili, saj tudi realno nismo bili tako močni kot druge ekipe v naši skupini. Zaradi utrujenosti v primerjavi s prejšnjo sezono je prišlo še do nekaj nepričakovanih porazov na domačem prvenstvu. Vse skupaj pa je klicalo po nekaterih spremembah. Ob takih trenutkih so ponavadi na udaru tujci in trener. Jaz sem ravno prišel v klub, trener pa je legenda kluba, saj ga je v treh letih iz druge lige pripeljal v Evroligo. Tako so se v klubu skupaj s trenerjem pač odločili, da bolj kot mene potrebujejo igralca na 'dvojki' (branilca). Trener je prišel do mene in mi povedal, da nima do mene in mojih iger nikakršnih pripomb, ampak da pač išče igralca na drugem položaju in da bi radi prekinili pogodbo."

Rad bi igral v organizirani sredini, kjer bi me trener in ekipa dobro poznali ter da bi ga me dobro izkoristili in v končni fazi tudi dobro plačali. Lahko že jutri dobim ponudbo. Trenutno težko, kaj predvidevam. Ne bom rinil z glavo skozi zid.
Marko Milič

Ker je ponudba prišla s strani kluba, je jasno, kdo je na slabšem: "Pogodbo smo seveda prekinili v njihovo škodo. Zame to sicer ni bila idealna situacija, ker sem bil po malo daljšem premoru že malo lačen košarke. Nekako sem mislil, da bom celotno leto odigral v Franciji. S tem, kar so mi ponudili, sem bil zadovoljen, tako da smo se razšli povsem profesionalno," je še pripomnil Milko.

Milič je bil z razmerami v klubu zelo zadovoljen. "S klubom sem bil povsem zadovoljen. Vse je vrhunsko organizirano, na tekmah se zbere okoli pet tisoč gledalcev. Tako po finančni kot organizacijski plati je bilo vse urejeno." Nekdanji slovenski reprezentant za zdaj še nima načrtov za prihodnost: "Mene je to povsem presenetilo, tako da skupaj z menedžerjem sploh nisem iskal nobene druge rešitve. To je prišlo kot strela z jasnega." Milko je še dodal, da konkretne ponudbe vsaj za zdaj še nima. "Rad bi igral v organizirani sredini, kjer bi me trener in ekipa dobro poznali ter me dobro izkoristili in v končni fazi tudi dobro plačali. Lahko že jutri dobim ponudbo. Trenutno težko kaj predvidevam. Ne bom rinil z glavo skozi zid."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.