Šport > Košarka
26 ogledov

Prelaganje odgovornosti

Jure Zdovc meni, da Olimpijina barka ne pluje v nepravo smer. FOTO: Boštjan Taco Žurnal24 main
Trener Jure Zdovc je razčlenil tekmo med Union Olimpijo in Cajo Laboral ter pojasnil, kje so se skrivali poglavitni vzroki za novi poraz v Evroligi.

Jure, kakšen je vaš pogled na tretji evroligaški poraz?
V samem zaključku smo prejeli preveč lahkih košev in mislim, da je to na koncu tudi odločilo zmagovalca. Oni so zadeli nekaj metov, mi nismo, to pove tudi sam odstotek trojk – 17 odstotkov. To je bistveno premalo, da bi premagali takšnega nasprotnika. V zadnji četrtini smo prejeli 26 točk, kar mislim, da je preveč. Obramba je poleg kolektivnega napada naš glavni problem. Dobro smo se pripravili na nasprotnika, ki nas je kaznoval ravno tam, kjer smo najbolj trenirali. Spet ni komunikacije, preveč prelaganja odgovornosti drug na drugega. Fantje so pokazali, da lahko igrajo tudi s takšnimi ekipami.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
V prvi in zadnji četrtini ste dobili po 26 točk.
V obrambi imamo veliko težav z agresivnostjo, moramo delati na tem, da jih bomo odpravili, saj te takšne ekipe, kot je Caja Laboral, na tej ravni takoj kaznujejo.

Kljub drugačnim napovedim je kapetan Sašo Ožbolt vseeno stisnil zobe in zaigral.
Sašo je zjutraj prišel do mene in izrazil željo, da bi rad treniral in da je pripravljen pomagati. To je bila absolutno dobra novica. Seveda nisem pozabil, da te dni ni treniral in to se je poznalo.

Zakaj v tretji in četrti četrtini ni več igral Gašper Vidmar?
Nič. Tekmo je dobro odprl, ampak imamo pač tri visoke centre in mislim, da je bila odločitev z Golubovićem dobra. Mislim, da je poživil igro, medtem ko smo poizkušali tudi z Urošem (Slokarjem) na petici, ker oni slabo branijo 'pick and pop' na petici. Prihajali smo do metov, a jih Uroš žal ni realiziral. Ni nobenega posebnega razloga – vsi trije naenkrat ne morejo igrati skupaj.

Se vam zdi, da gre barka v nepravo smer?
Ne bi rekel. Skupaj smo šele mesec dni. Resna ekipa potrebuje vsaj dva ali tri mesece, da zadiha. Nekatere stvari so se izkristalizirale, druge bodo počasi prišle na površje. Če se bodo nekatere zadeve ponavljale, bo treba ukrepati.

Ste lahko bolj konkretni?
Ne (nasmešek).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.