Šport > Košarka
0 ogledov

Preldžić blestel v derbiju

Emir Preldžić je blestel na velikem turškem derbiju. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Košarkar Emir Preldžić je blestel v turškem prvenstvu in s 16 točkami Fenerbahčeju izdatno pomagal do velike zmage na derbiju z Efes Pilsnom.

Emir Preldžić, ki na EP 2009 zaradi želja po igranju za reprezentanco BiH ni nastopil v dresu Slovenije, je po obisku delegacije KZS v Turčiji spremenil svoje mnenje in izrazil željo, da na SP v Turčiji nastopi za Slovenijo. Kako pomembna okrepitev bo za četo slovenskega selektorja Memija Bečirovića, je dokazal konec tedna, ko je v derbiju s Fenerbahčejem na gostovanju premagal tekmeca za naslov Efes Pilsen z 79:60. Preldžić je v 22 minutah zbral kar 16 točk, osem skokov in šest podaj. Boštjan Nachbar s svojim statusom pri poraženi ekipi ne more biti zadovoljen, saj ga trener zopet ni postavil v ekipo za tekmo.

Zupan blestel za peto zmago
Več točk od Preldžića je od slovenskih legionarjev prispeval le Miha Zupan, ki brani barve grške Trikale. Za peto zmago v prvenstvu je Olympii Larisi nasul 23 točk in imel še šest skokov in tri podaje. Vidno vlogo sta igrala tudi španska legionarja pri Barceloni, ki je z 79:70 ugnala Estudiantes. Erazem Lorbek je v 20 minutah ob 80-odsotnem metu iz igre dosegel 12 točk, Jaka Lakovič pa je v 17 minutah v svojo statistiko vpisal 10 točk.

Slokar še čaka na priložnost
Najbolj številčno zastopana slovenska legija je v Italiji, kjer novopečeni član Siene Uroš Slokar za edino neporaženo moštvo italijanskega prvenstva še ni stopil na parket. Siena je v 18. krogu sicer z 79:75 ugnala Teramo Gorana Juraka, ki je v 19 minutah dosegel tri točke, dva skoka in podajo. Nebojša Joksimovič je v dresu Scavolinija doživel 12. poraz. Boljši je bil Benneton s 94:84, Joksimovič pa je dosegel devet točk. Izgubil je tudi AJ Milano, za katerega igra Sani Bečirović. Nekdanji košarkar Olimpije je proti ekipi Pepsi Caserte vpisal štiri točke, kar je bilo premalo za uspeh, saj je Milano klonil s 94:85. Boljše volje je lahko Marko Tušek, ki je za deveto zmago Vareseja v prvenstvu proti Angelico Bielli dosegel 10 točk.

Maravič in Golemac trdno na vrhu
Medtem ko v Rusiji Matjaž Smodiš zaradi poškodbe za prvaka CSKA še vedno ne igra, so bolj aktivni Slovenci v Franciji, Belgiji, Nemčiji in Litvi. Oostende slovenskega selektorja Memija Bečirovića je že tretji. Pomembno vlogo v klubu igra tudi Dragiša Drobnjak, ki je k zmagi proti Mons-Hainatu dosegel osem točk. V francoskem prvenstvu se je Marko Maravič s Pau Orthezom utrdil na vrhu prvenstvene lestvice. V 27 minutah mu je uspelo doseči 15 točk. Zmage se je v nemškem prvenstvu veselil tudi Jurica Golemac, ki je za prvouvrščeno Albo iz Berlina proti Ratiopharmu (86:77) dosegel pet točk. V Litvi je Žalgiris zmagal trinajstič v sezoni. Mirza Begić je za zmago s 78:60 proti Aisciaiu prispeval štiri točke, medtem ko Aleksander Čapin ni dobil priložnosti za dokazovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.