Šport > Košarka
38 ogledov

Preldžić in Nachbar na SP za Slovenijo

Žurnal24 main
Željo po udeležbi na svetovnem prvenstvu v košarki v Turčiji sta po Jaki Lakoviču in Erazmu Lorbku potrdila še Boštjan Nachbar in Emir Preldžić.

S tem so končani prvi obiski delegacije KZS (Iztok Rems, Matej Avanzo, Walter Jeklin), ki se bodo nadaljevali marca. "Sredi minulega tedna smo se najprej odpravili v Barcelono, kjer smo se na večerji dobili z reprezentantoma Jako Lakovičem in Erazmom Lorbkom, ki sta pri velikem uspehu na lanskem EP s požrtvovalnostjo, upornostjo in neverjetno energijo Slovenijo s preostalimi desetimi junaki postavila tik pod vrh stare celine. Ker ju je evropsko prvenstvo krepko načelo, sta kar nekaj časa lizala rane, zato še toliko bolj veseli njuna želja, da v primeru, da ne bo težav s poškodbami, barve Slovenije branita tudi na letošnjem SP v Turčiji. Pogovori z nosilci igre z EP potrjujejo, da je bilo še kako prav, da smo priprave načrtovali tako, da v obdobju, ko bo reprezentanca na pripravljalnem turnirju na Kitajskem, glavnim nosilcem s prvenstva stare celine namenimo možnost za dodaten počitek po naporni sezoni," je v zvezi s tem dejal direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo.

"Zelo uspešen je bil tudi obisk delegacije KZS v Carigradu, saj sta tako Boštjan Nachbar kot Emir Preldžić potrdila željo po igranju za slovensko reprezentanco v naslednjih letih, seveda tudi na letošnjem SP. Nachbar je z velikim zadovoljstvom potrdil načrt priprav in dodal, da je v reprezentanci ob odličnem vzdušju in organizaciji užitek sodelovati, zato komaj čaka, da se projekt Turčija 2010 začne. Na skupni večerji smo se veliko pogovarjali tudi o 1001 zgodbi, ki je v zadnjih mesecih zaokrožila o Emirju Preldžiću. Ta je zdaj razblinil dvome in nedvoumno dal vedeti, da je pripravljen spet obleči dres slovenske izbrane vrste ter da se zaveda, da nastop za BiH ni mogoč. Če se v njegovi klubski karieri po tej sezoni ne bi zgodilo kaj nepredvidljivega, bo za Slovenijo nastopil že na letošnjem SP," pravi Avanzo.

"Obiski reprezentantov, katerih del sem bil prvič, so zelo pozitivni, saj je treba vzdušje in odnose, ki so se ustvarili v reprezentanci, negovati. Odnosi so najpomembnejša stvar v življenju, vsak član, ki je del večje skupine, pa mora dati vse od sebe, da je skupina uspešna. Lepo je videti, da košarkarje zanima projekt svetovnega prvenstva, da o njem veliko sprašujejo in želijo vedeti malenkosti. Tisti, ki so bili udeleženi na zadnjem evropskem prvenstvu, so bili zelo zadovoljni, in to se vidi tudi v njihovem odnosu do reprezentance," je dejal športni direktor moške članske reprezentance Walter Jeklin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.