Šport > Košarka
16 ogledov

Preldžić: "Turki so me prisilili"

Emir Preldžić EPA
Turški reprezentant Emir Preldžić je v preteklosti že igral za slovensko člansko izbrano vrsto na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre, ki je 2008 potekal v Atenah. Takrat je Slovence vodil Aleš Pipan. Kasneje ni več nosil slovenskega dresa.

"Turki so me na koncu prisilili, da igram za njihovo izbrano vrsto. Na žalost je to tako," je na evropskem prvenstvu v Litvi povedal Emir Preldžić.

"Sam sem se sprva odločil, da ne bom igral za nikogar. A pri Fenerbahçeju igram s turškim potnim listom kot domačin in zaradi tega sem se moral oddolžiti tamkajšnjim ljudem, sicer bi izgubil potni list," je svojo odločitev pojasnil košarkar, ki se je rodil v Bosni in Hercegovini, svoje košarkarsko znanje pa je kasneje izpopolnil v Sloveniji.

Igre slednje si še vedno ogleda: "Spremljam Slovenijo in verjamem, da je lahko uvrščena med prvih pet, saj ima dobro ekipo in dobrega trenerja. Sloveniji želim čim več sreče v nadaljevanju prvenstva. Od slovenskih igralcev imam seveda največ stikov z Gašperjem Vidmarjem, saj igrava v istem klubu. Škoda, da Jaka Klobučar ni dobil poziva v reprezentanco. Tudi z drugimi sem v stiku."

In kakšno je bilo njegovo srečanje s Pipanom, ki je s Poljsko ugnal Turke? "Pred tekmo in po njej sva se videla. Žal mi je, da je moral zapustiti evropsko prvenstvo, saj je dobro vodil poljsko eprezentanco," je dejal Preldžič, ki o moči Turčije na tokratnem prvenstvu meni: "V prvem delu smo imeli nekaj težav v tretji in četrti tekmi. Sprva smo nesrečno izgubili proti Litvi, nato pa še proti Poljski. Povsem ob koncu smo se z zmago proti Španiji vrnili skozi velika vrata. Mislim, da imamo lepe možnosti, da se uvrstimo v četrtfinale."

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 19:38 08.september 2011.

    Daaaajmo, Slovenci... Premagajmo Grke! ;) Napovej točen izzid tekme in si prisluži 40 €: www.facebook.com/KosarkaManija!