Šport > Košarka
25 ogledov

"Preldžić zvestobo obljubljal trem"

Kam bo reprezentančna pot vodila Emirja Preldžića? (Foto: EPA) Žurnal24 main
Po spletu je zajadrala novica, da se turška košarkarska zveza zavzema, da bi Emir Preldžić poslej nastopal za turško izbrano vrsto. Zadevo smo preverili na Košarkarski zvezi Slovenije.

Trener Tomo Mahorič si je našel novo službo. V naslednji sezoni bo vodil italijanskega prvoligaša Cremono. "Zelo sem vesel, da sem končno dobil novo priložnost za vodenje ekipe. Kljub temu, da gre za manjši klub, je ta zelo ambiciozen in se mi zdi odlična priložnost, da se vrnem v košarko. Cremona je bila v minuli sezoni prvič v prvi ligi in se je do zadnjega borila za obstanek, kar ji je tudi uspelo, zdaj pa si v vodstvu želijo korak višje," je dejal Mahorič, ki se bo pridružil klubu, za katerega je igral tudi Marko Milič.

Turki naj bi si ga želeli takoj, že na domačem SP poleti. Še februarja je Emir Preldžić potrdil nastop na SP za Slovenijo. Direktor reprezentanc Matej Avanzo je za zurnal24.si povedal, da mu je Preldžić omenil zanimanje turške zveze, a ni dodal, da bi se njegova stališča glede nastopanja na SP za Slovenijo kaj spremenila. Poleg tega ga Memi Bečirović ne bo uvrstil na seznam 17 kandidatov za SP v Turčiji, saj si v ekipi ne želijo nezadovoljnega igralca, tudi na račun kakovosti.

"Zgodi se lahko vse. Podoben primer je bil z Ratkom Vardo (nastopal že za tedanjo Jugoslavijo, zdaj za BiH, op. a.), govori se, da bodo pri Fibi bolj popustljivi. Če bi mi privolili v Preldžićev odhod, se lahko zgodi tudi to, da bi ga Fiba potrdila,“ je dejal Avanzo: "Mi bomo sledili toku dogodkov in se sproti odločali po tehtnem premisleku. Predvsem pa se je treba o tem večkrat še pogovoriti z Emirjem. Več kot očitno je, da je obljubljal zvestobo trem različnim državam. Najprej se mora odločiti sam.“

Zagotovo se še spomnite, da je Preldžić že (uspešno) nastopal tako za mlado kot člansko slovensko reprezentanco, sodelovanju na EP lani pa se je odpovedal. Medijem iz Bosne in Hercegovine pa je razlagal, da si spet želi nastopiti za svojo domovino. Vendar je približno pred letom dni mednarodna košarkarska zveza dala jasno vedeti, da to ni mogoče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.