Šport > Košarka
5770 ogledov

Preminil talentiran košarkar, ki se je med tekmo zrušil na tla

Emil Isović Reševalni pas/Twitter
Emil Isović je tekom tekme doživel srčni infarkt, zdravstvena služba pa mu kljub hitri reakciji ni uspela rešiti življenja.

Preminil je košarkar Univerze Hawaii Pacific, Emil Isović (21), potem ko je na tekmi odigrani 18. decembra doživel klinično smrt. Nesrečni mladenič, ki ima korenine iz Bijelega Polja v Črni gori, je namreč tekom tekme dobil neugoden udarec v prsi, zaradi katerega se je bil prisiljen usesti na klop, s katere se je nato zrušil na tla.

Zdravstvena služba je hitro odreagirala, njegovo oživljanje pa je trajalo več kot 20 minut, kar je pustilo grozne posledice, saj so mu odpovedala pljuča, prav tako pa je prišlo do resnih poškodb možgan. Mladi košarkar je bil nato takoj prestavljen v bolnišnico, kjer je več kot teden dni trajala borba za njegovo življenje.

Po Isovićevi smrti je Univerza Hawaii Pacific odpovedala tekmo proti ekipi Texas Christian, ki bi se morala odigrati danes, na svoji Facebook strani pa so izrazili sožalje družini in prijateljem nesrečnega mladeniča.

Isović se je sicer rodil leta 1997 v norveškem Kristianstadu, nastopal pa je za mlajše kategorije švedske reprezentance.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.