Šport > Košarka
17 ogledov

Prepelič tudi uradno med zmaji

Helios Domžale - Cedevita ABA
Eden od najobetavnejših slovenskih košarkarjev Klemen Prepelič je z današnjim dnem tudi uradno postal član Union Olimpije. Nekdanji igralec Domžal je z najtrofejnejšim slovenskim košarkarskim kolektivom podpisal triletno pogodbo.

Mariborčan Klemen Prepelič bo naslednje tri sezone igral v košarkarskem klubu Union Olimpija. Ljubljančani, z njimi trenira že deset dni, so plačali tudi odškodnino Heliosu iz Domžal, kjer je 19-letni in 1,91 metra visoki branilec doslej igral.

Na EP do 20 let, ki je bilo letos v Sloveniji, je kot kapetan reprezentance v povprečju dosegal 16,2 točke, štiri skoke in 5,3 podaje na tekmo. Trenerji reprezentanc prvenstva so ga izbrali tudi v najboljšo peterko. Nastope za člansko vrsto je moral izpustiti zaradi poškodbe gležnja.

"Klemen že dalj časa trenira z nami, dobro pa ga poznamo tudi iz pretekle sezone, ko je nastopal za Helios. Njegov pogum na igrišču, energija in strelske sposobnosti so njegove odlike, čaka pa ga še dosti dela na drugih področjih košarkarske igre, a je marljiv košarkar, ki napreduje iz treninga v trening. Verjamem, da bo lahko že v svoji prvi sezoni pomagal na najvišjem nivoju," je po podpisu pogodbe z mladim košarkarjem svoje misli strnil trener Olimpije Sašo Filipovski.

Prepelič: "Vesel sem, da grem po stopinjah idola Sanija Bečirovića"

Prepelič je s podpisom pogodbe uresničil veliko željo, navdušuje pa ga tudi dejstvo, da gre po stopinjah svojega idola Sanija Bečirovića: "Vesel sem, da se mi je uresničila velika želja zaigrati za edinega slovenskega evroligaša. Veseli me, da grem po stopinjah idola Sanija Bečirovića. Poskušal se bom dokazati in si izboriti čim več minut. Konkurenca v ekipi je velika, saj ocenjujem, da je na mojem položaju kar nekaj odličnih igralcev. Zelo me veseli, da sta se kluba uspela dogovoriti za vse potrebno. Že nekaj časa treniram v Stožicah, spoznavam ekipo, ki ima veliko pozitivne energije. Verjamem, da bomo s svojo borbenostjo in željo lahko navdušili publiko in dosegli svoje cilje, ki morajo biti v tej sezoni postavljeni realno. Hvala Unionu Olimpiji, da mi omogoča odlične pogoje za delo, hvaležen pa sem tudi Heliosu, kjer sem lani preživel zelo lepo sezono."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.