Šport > Košarka
9 ogledov

Prepelič: Vsekakor smo v igri za kolajno

prepelič Mlajši člani U-20 Slovenija reprezentanca trening priprave Domžale Saša Despot
Teden dni pred začetkom evropskega prvenstva do 20 let na domačih tleh smo se pogovarjali z enim od nosilcev slovenske igre, Klemnom Prepeličem.

Kako ste zadovoljni s formo teden dni pred začetkom evropskega prvenstva do 20 let?
Glede na zadnje rezultate lahko rečem, da ni slaba. V napadu smo dosegli, kar si želimo, izpiliti pa moramo igro v obrambi. Na zadnjem turnirju smo pravo obrambo odigrali le proti Ukrajincem, proti Španiji in Litvi pa ne. Proti zadnji nas je rešil dober met, a vsak dan se ne moreš zanašati na strelsko formo. Popraviti je treba predvsem skok in obrambo. Iz dneva v dan je potrebno trenirati, da si boljši. V napadu lahko res vsakemu nasujemo 80 točk ali več, v obrambi pa bo treba strniti vrste.

Težave imate predvsem proti agresivnejšim in močnejšim ekipam.
Tako je. Verjetno imamo eno izmed navišjih reprezentanc. Pod košem imamo Alena Omića, Urbana Gorjanca, Žigo Dimeca, Bojana Radulovića, ki so vsi visoki okoli 210 centimetrov, imamo visoke krilne centre, tudi krila niso majhna, in skok bi s to našo višino morali vnovčiti. Potem bi nam bilo vsekakor lažje igrati.

Ste v igri za kolajno?
Vsekakor smo v igri. Smo domačini, imamo perspektivno ekipo, na vseh položajih smo dobro pokriti. A lahko je nekaj govoriti, drugo pa to tudi pokazati na igrišču. Treba bo na primer dobiti tisto četrtfinalno tekmo. Če jo izgubiš, se boriš za uvrstitev od petega do osmega mesta, ob zmagi pa si že med prvo četverico in imaš kolajno že skoraj v žepu. Treba si bo izboriti čim boljši položaj pred četrtfinalom, vse pa se za nas začenja s prvo tekmo proti Italiji.

Čutite nosilci igre kakšen poseben pritisk pred EP?
Morda malce. A tudi na tem področju je za vse poskrbljeno. Na voljo imamo športnega psihologa.

Kako pa je z vašo klubsko prihodnostjo?
Počasi bo prišlo do odločitve. V zadnjih dneh se je pojavilo še nekaj klubov, ki so zainteresirani zame, v tem tednu ali dveh pa se bo vse verjetno že zaključilo.

Odhajate v tujino?
Verjetno. A tu sta tudi največja slovenska kluba Union Olimpija in Krka.

Iz katerih držav prihajajo tuje ponudbe?
Tega pa vam zaenkrat še ne morem povedati. Žal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.