Šport > Košarka
6 ogledov

Prestali napore, zdaj je čas za tekme

Reprezentanti so kljub napornim treningom dobro razpoloženi in komaj čakajo tekm Žurnal24 main
Prvi del priprav slovenske reprezentance pred EP je potekal po načrtih in brez poškodb. Zdaj se začenja uigravanje in že v nedeljo prva od enajstih pripravljalnih tekem.
Slovenska košarkarska reprezentanca je v Kranjski Gori začela drugi del priprav na septembrsko evropsko prvenstvo na Poljskem. Po desetdnevnih bazičnih pripravah na Rogli, kjer so reprezentanti v glavnem nabirali fizično kondicijo, je drugi del namenjen uigravanju na terenu in preizkušnji moči v primerjavi z najboljšimi evropskimi tekmeci. Prva prijateljska tekma varovance selektorja Jureta Zdovca čaka v nedeljo v dvorani Polaj v Trbovljah proti Makedoniji. Isti tekmec se bo nato predstavil še naslednji dan v Domžalah (obakrat ob 20. uri), to pa bo hkrati tudi zadnja lažja tekma za slovensko reprezentanco. Strokovni štab je namreč v nadaljevanju priprav poskrbel za tekme z uglednimi imeni evropske košarke – Rusi, Hrvati, Litovci, Španci, Grki, Nemci ter Srbi.

"Čeprav smo zamenjali okolje, smo še vedno v prvem delu priprav. Se pravi, da dopoldneve posvečamo fizičnim pripravam, popoldanski treningi pa slonijo na taktiki in uigravanju na parketu. Prvi dve tekmi bosta kar pravšnji za začetek preverjanja forme, saj je Makedonija tekmec po meri. Rezultat ne bo v prvem planu, poskušal pa bom enakomerno razdeliti minutažo med vse igralce. Želim, da vsi prikažejo enako mero bojevitosti in angažiranosti," je dejal selektor Jure Zdovc. Kapetan Matjaž Smodiš se tako kot vsi igralci že veseli prvih tekem. "Priprave potekajo po načrtih. Uspešno smo prestali začetne napore, zdaj pa se s prijateljskimi tekmami začenja zabavni del priprav. Posvečali se bomo taktiki, igrali tekme in počeli stvari, ki nas košarkarje najbolj veselijo." Petkove novinarske konference sta se udeležila tudi Jaka Lakovič in Saša Vujačić. Prvi je povedal, da so igralci sklenili pravilo, da mora vsak trening v dvorani potekati na maksimum, Vujačić pa se je ekipi pridružil po krajši odsotnosti zaradi poslovnih obveznosti na Kitajskem. "Vzdušje v ekipi je odlično. Smo prava klapa in le upamo, da bo tako ostalo do konca prvenstva," je povedal Vujačić.
 
 

Volje ni manjkalo nikomur, vsi so garali do zadnjega diha, v izbrani vrsti pa vlada pravo moštveno vzdušje, vse s skupnim ciljem: na bližajočem se evropskem prvenstvu narediti rezultat, kakršnega še ni bilo.

Matej Avanzo

 
V nasprotju s pripravami na prejšnja evropska prvenstva bo tokrat reprezentanca vseskozi na očeh slovenske javnosti. Skoraj vse prijateljske tekme bodo namreč predvajane v neposrednih prenosih na nacionalni televiziji ali eni od športnih komercialnih postaj, v živo pa si bo mogoče slovenske junake ogledati tudi na šestih tekmah v Sloveniji. Po dveh obračunih z Makedonijo sta 9. in 10. avgusta na sporedu dve tekmi z Rusijo v Ljubljani in Novem mestu, konec avgusta pa bo v Mariboru še turnir z udeležbo Bolgarije in Grčije. Zanimiv je tudi izbor kraja dveh prijateljskih tekem s Hrvati, ki bosta 15. in 16. avgusta v Poreču v Istri.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.