Šport > Košarka
12 ogledov

Prestavljen kvalifikacijski turnir

Slovenci so tokrat morali priznati premoč Nemcem. Žurnal24 main
Mednarodna košarkarska zveza bo zavoljo pritožb nekaterih državnih federacij za en teden prestavila kvalifikacijski turnir za nastop na igrah v Pekingu. Ta bo med 14. in 20. julijem 2008.

Mednarodna košarkarska zveza (FIBA) bo zavoljo pritožb nekaterih državnih federacij – te so prišle predvsem iz evropskih držav, katerih klubska prvenstva se zavlečejo krepko v junij - kvalifikacijski turnir za nastop na naslednjih olimpijskih igrah namesto med 7. in 13. julijem 2008 organizirala teden dni kasneje, in sicer med 14. in 20. julijem 2008. Za olimpijsko vstopnico se bo borila tudi slovenska izbrana vrsta. Odločitev FIBE so z velikim odobravanjem sprejeli tudi na Košarkarski zvezi Slovenije, saj bodo tako slovenski reprezentanti pred kvalifikacijskim turnirjem za preboj na olimpijske igre po napornih klubskih sezonah za počitek imeli na voljo več časa.

12 reprezentanc za tri vstopnice
Dvanajst sodelujočih ekip se bo na kvalifikacijskem turnirju za preboj na OI v juliju 2008 pomerilo v eni od držav, ki si bodo prek dodatnega tekmovanja skušale zagotoviti vstopnico za Peking. Kandidaturo do 31. oktobra 2007 lahko prijavi vsaka od 12 držav udeleženk, 1. novembra pa bo na to Mednarodna košarkarska organizacija (FIBA) imenovala komisijo, ki bo pregledala vse ponudbe in se podala tudi na vsa možna prizorišča. O tem, katero mesto bo izbrano za organizatorja, bo 8. in 9. decembra 2007 na sestanku v Chicagu odločal Centralni odbor FIBA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.