Šport > Košarka
9 ogledov

Pretepačem najhujše možne kazni

Znameniti stol, ki ga je zalučal Nenad Krstić in tudi zato dobil tri tekme prepo Žurnal24 main
"Fiba daje vedeti, da ne bo oklevala pri izreku najhujših kazni," v odziv na pretep med košarkarji Srbije in Grčije sporoča Patrick Baumann. Medtem se je Nenad Krstić, miren fant, pravijo, že opravičil.
Ne poznam pravil, a upam, da ne bom kaznovan. Naredili smo veliko neumnost.
Nenad Krstić

Po nič kaj prijateljski tekmi med Grčijo in Srbijo, ki se je v četrtek končala z vsesplošnim pretepom, so se v obeh taborih odločili čim prej pozabiti ta neljubi dogodek. Glavo je ohladil tudi kapetan srbskega moštva Nenad Krstić, ki se je po prespani noči za rešetkami javno opravičil. "Ponoči nisem zatisnil očesa. Počutim se zelo slabo zaradi vsega, kar se je zgodilo, čeprav se tudi takšne stvari dogajajo. S soigralci smo bili jezni po izključitvi trenerja, nato pa so stvari ušle izpod nadzora. Želim se opravičiti grškemu narodu, grškim igralcem in Bourousisu."

To se ne bi smelo zgoditi. Odnosi z grško ekipi so zdaj zelo slabi.
selektor Dušan Ivković

Grški center Ioannis Bourossis, ki ga je stol dobro zadel in je končal z okrvavljeno glavo, je po poročanju tiskovnih agencij Krstića prijavil policiji, ki ga je izpustila šele naslednje jutro, ko so se v obeh taborih odločili pozabiti incident, eni proti drugim pa tudi ne bodo vlagali kazenskih prijav. Da bo ironija še večja, se je najprej zaiskrilo med grškim centrom Antonisom Fotsisom in srbskim branilcem Milošem Teodosićem, oba sta sicer igralca rivalskih grških klubov, zaradi nešportnega prekrška. Razmere so hitro prestopile meje dovoljenega.

Fiba daje vedeti, da ne bo oklevala pri izreku najhujših možnih kazni.
generalni sekretar Patrick Baumann

Dogajanje na tekmi, ki so ga posnele televizijske kamere, bo proučilaMednarodna košarkarska zveza (Fiba), njeni predstavniki ne izključujejo kazni; izrečejo lahko kazen neigranja na več tekmah najbolj srboritim košarkarjem, kar bi bil lahko hud udarec za reprezentanci pred bližnjim prvenstvom v košarki v Turčiji. Novica o pretepu je potovala tudi preko velike luže. "Res sem presenečen, saj je Nenad zelo miren fant, ki se vedno smehlja," je o svojem soigralcu iz moštva Oklahoma Thunder dejal ameriški reprezentant Kevin Durant.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.