Šport > Košarka
11 ogledov

Pretepačev pomočnik kaznovan

Miladin Kovačević je iz ZDA pobegnil v Srbijo, kjer so ga aretirali. Žurnal24 main
Zoper nekdanjega srbskega diplomata, osumljenega nezakonite pomoči srbskemu košarkarju Miladinu Kovačeviću, ki je pretepel študenta v ZDA, je srbsko sodišče v četrtek odredilo pripor.
 

Preberite še ...

Kovačevića ne bo v ZDA

Beograjsko sodišče je nekdanjemu namestniku srbskega konzula v New Yorku Igorju Miloševiću odredilo 30 dni pripora. Diplomat je osumljen zlorabe uradnega položaja in ponarejanja potne listine, za kar je zagrožena kazen dve leti zapora. Srbsko zunanje ministrstvo je Miloševića takoj po incidentu odpoklicalo iz ZDA in zoper njega uvedlo disciplinski postopek, na osnovi katerega je bil tudi odpuščen iz službe.

Milošević je junija Kovačeviću nezakonito izdal začasno potno listino, s katero je ta lahko pobegnil v domovino. Kovačević je maja v nekem baru v državi New York zverinsko pretepel študenta z univerze Binghampton, zaradi česar so ga ameriške oblasti priprle in mu odvzele potni list. Njegova mati je nato plačala 100.000 dolarjev varščine, da bi se zoper obtožbe lahko branil s prostosti. Pretepeni študent Bryan Steinhauser je bil v komi, iz katere se je zbudil šele pred kratkim.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.