Šport > Košarka
0 ogledov

Preživeli brez LeBrona

LeBron James ima zvit gleženj in je zadnji dve tekmi preživel na klopi v vlogi n
1/12
Žurnal24 main
Košarkarji Clevelanda so tudi brez poškodovanih zvezdnikov LeBrona Jamesa in Shaquilla O'Neala premagali San Antonio Spurs s 97:95.

Cleveland Cavaliers so drugo tekmo zapored odigrali brez motorja ekipe LeBrona Jamesa, ki ima poškodoval gleženj, a so po zaslugi osmih zaporedno zadetih prostih metov končnici ustavili nalet San Antonia in domače navijače razveselili z zmago s 97:95.

"To je pravo moštvo. Imamo veliko sposobnih igralcev, ki so pripravljeni prevzeti odgovornost. Najbolj pomembno je, da kljub odsotnosti poškodovanih nosilcev igre zaupamo in verjamemo vase," je po zmagi dejal trener Clevelanda Mike Brown.

Za zmago najuspešnejšega moštva sezone v ligi NBA je Delonte West 10 od svojih 16 točk dosegel v zadnji četrtini, 17 točk pa je v statistiko vpisal Mo Williams, ki je zbral še osem podaj. Clevelandove 50. zmage v sezoni ni mogel preprečiti niti izjemni Argentinec pri San Antoniu Manu Ginobili, ki je dosegel 38 točk, od tega je zadel kar sedem poskusov za tri točke. Pri Spursih je manjkal prvi organizator igre Francoz Tony Parker, njegova zamenjava George Hill je dosegla 23 točk.

Dallas zbira zmage še naprej
Dallas je razveselil domače navijače in z zmago s 125:112 nad Minnesoto vknjižil dvanajsto zaporedno zmago. Poleg Mariona je bil učinkovit tudi Nemec Dirk Nowitzki, ki je dodal 24 točk, Caron Butler jih je vpisal še 23. Telički niso izgubili že vse od 16. februarja, ko so klonili v gosteh pri Oklahoma Cityju, s tokratno zmago pa so "priplezali" že do drugega mesta v zahodni konferenci, zaostajajo le še za Jezerniki iz Los Angelesa. Za Minnesoto je bil s 36 točkami in 13 skoki najuspešnejši Al Jefferson.

NBA
Cleveland Cavaliers
: San Antonio Spurs 97:95
New York Knicks
: Atlanta Hawks 99:98
Memphis Grizzlies
: New Jersey Nets 107:101
Minnesota Timberwolves : Dallas Mavericks 112:125
New Orleans Hornets
: Golden State Warriors 135:131

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.