Šport > Košarka
18 ogledov

Pri CSKA-ju naslednja tri leta

Sašo Filipovski je prvo ekipo Uniona Olimpije prevzel že pri 29 letih. (Foto: sp Žurnal24 main
Slovenski košarkarski strokovnjak Sašo Filipovski bo naslednja tri leta preživel pri moskovskemu CSKA-ju, kjer bo pomagal enemu najboljših trenerjev v Evropi, Dušanu Vujoševiću.

Sašo Filipovski je bil v nedeljo potrjen za pomočnika novega trenerja moskovskega CSKA-ja, Duška Vujoševića. "Za mene je to izjemno velika čast. Zelo sem vesel, da odhajam v evropski klub z uspehi in tradicijo, poleg tega pa bom delal še za trenerja, ki ima za seboj odlične rezultate, tako tekmovalne kot tudi pri 'proizvodnji' vrhunskih igralcev in bom dal vse od sebe, da bom pomagal Duletu pri njegovem delu v Moskvi,“ je le uro po podpisu pogodbe za zurnal24.si komentiral Filipovski.

"Vesel sem, da se bom zopet vrnil tudi v Evroligo in si bom nabral še veliko znanja in izkušenj, saj bom poleg vrhunskega trenerja, deloval tudi z vrhunskimi igralci v vrhunskem klubu. O svojih zadolžitvah se bom z Duletom pogovoril v prihodnjih dneh, trenutno ne vem niti kdaj grem v Rusijo, pred odhodom bo potrebno urediti še nekaj stvari,“ je še dodal 36-letni strateg, ki je z ruskim prvakom podpisal pogodbo za naslednja tri leta z možnostjo prekinitve po vsaki sezoni.

Na vprašanje, ali bo vodstvu kluba priporočil tudi katerega izmed slovenskih košarkarjev pa je nekdanji trener Uniona Olimpije, Lokomotive iz Rostova in PGE Turówa iz Zgorzelca odvrnil: "CSKA je ekipa, ki podpisuje z vrhunskimi igralci in Slovenija ima vrhunske igralce, toda vodja selekcije, ki se bo začela sestavljati, je Dule Vujošević in jaz mu bom pomagal na tistih področjih, kjer bo on želel. V vsakem primeru bodo ekipo sestavljali vrhunski košarkarji in kot poznam Duleta, je pri njemu poleg znanja izredno pomemben tudi karakter igralca. O stvareh povezanih s selekcijami in klubom pa zaenkrat še ne morem govoriti, saj sem pogodbo podpisal šele pred kakšno uro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.