Šport > Košarka
67 ogledov

Pri Krki imajo novega trenerja

Krka KK KRKA/DRAGO PERKO/KOSARKA.SI
Po nizu slabših rezultatov so se pri Krki odločili za zamenjavo prvega moža na klopi.

"V KK Krka smo se dogovorili za sporazumno prekinitev sodelovanja z glavnim trenerjem Dejanom Mihevcem. Za novega glavnega trenerja kluba smo imenovali Simona Petrova, ki bo ekipo vodil že na današnji tekmi Lige NKBM proti ekipi Portoroža. Pomočnika trenerja ostajata Dalibor Damjanović in Ožbej Stane," so sporočili iz novomeškega košarkarskega kluba.

Potem ko so Novomeščani konec prejšnjega tedna po podaljšku izgubili finale pokala Spar proti Union Olimpiji, so v ligi Aba doživeli še poraza proti Igokei in Mornarju. Po včerajšnjem porazu proti košarkarjem iz Bara se je Krka znašla na predzadnjem mestu lestvice v jadranski ligi. Zabeležila je sedem zmag in 17 porazov v 24. kolih, enako število zmag pa ima tudi zadnji Zadar, a tudi tekmo manj.

"Simi je kot Novomeščan košarko začel igrati v našem klubu in z njim osvojil kar nekaj lovorik. Med drugim prvi naslov državnih prvakov Krke leta 2000, ko je z odločilnim košem v zadnjih sekundah polfinala izločil takrat morda najmočnejšo ekipo Olimpije. V Krko se je po uspešni mednarodni karieri vrnil v sezoni 2008 in za svoj matični klub igral do vključno sezone 2011/2012, ko je zaključil z aktivnim igranjem košarke. V tem času je s Krko osvojil 3 naslove državnih prvakov, se udeležil finalnega turnirja ABA lige in osvojil evropski EuroChallenge pokal. V letih 1999 do 2003 je igral tudi za slovensko člansko reprezentanco," so o novem trenerju zapisali pri Krki.

Petrov je bil v klubu že pomočnik glavnega trenerja, kasneje je vodil ekipo Slovana, v sezoni 2015/16 pa se je vrnil v Krko, kjer je z mladinci osvojil državno prvenstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.