Šport > Košarka
130 ogledov

Pri Olimpiji (še) nimajo namena trenirati

Jaka Blažič Saša Despot
Vlada RS je prižgala zeleno luč za zagon nekaterih športnih aktivnosti, a klubi ostajajo previdni.

Direktor košarkarskega kluba Cedevta Olimpija Davor Užbinec je kot odziv na odlok o ponovnem zagonu športnih treningov za registrirane športnike v izjavi za javnost sporočil, da treningov zaradi zagotavljanja varnosti in zdravja ne bodo začeli prehitro. Obenem se zavedajo, da tekmovanje v ligi ABA še ni zaključeno.

stadion Kodeljevo Šport se vrača! Šport Vlada sprostila ukrepe, NIJZ podal navodila za delo

"Kljub dejstvu, da so bile podane smernice za pričetek vadbe in treniranja s strani pristojnih državnih ustanov, se bomo o natančnem datumu začetka treningov članske ekipe in ekip mlajših starostnih kategorij, v naslednjih dneh uskladili znotraj kluba po pogovoru z vsemi trenerji," je dejal Užbinec in poudaril, da treningov ne bo prehitro, saj nikogar ne želijo izpostavljati virusu sars-cov-2.

Člansko moštvo Cedevite Olimpije zaenkrat še čaka na odločitev o nadaljevanju ali zaključku tekmovanja v Ligi ABA. Vsa ligaška tekmovanja pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije so bila zaključena v petek, 20. marca 2020, končni vrstni red ekip v članski kategoriji pa ni bil določen.

"Odločitev o morebitnem nadaljevanju ali zaključku tekmovanja bo, upamo, skupaj z vodstvom Lige ABA in preostalimi klubi, sprejeta konec maja. Še vedno pa velja, kot smo povedali že aprila, da bi moral zmagovalca te sezone v Ligi ABA določiti in odločiti parket," je v sporočilu za javnost dejal Užbinec.

Simona Kustec Lipicer Šport Vračajo se nekatera športna tekmovanja, a brez gledalcev

V klubu so ves čas v stiku s predstavniki Mestne občine Ljubljana oziroma Športa Ljubljane, s katerimi usklajujejo vse potrebno za varno vrnitev na treninge brez morebitnih nepredvidljivih zapletov, ki so lahko še vedno posledica pandemije koronavirusa.

Glede na številne medijske zapise o prihodu igralcev za naslednjo sezono, je Užbinec pojasnil, da dokler sezona 2019/20 še traja, odgovorov v klubu na to temo ne bodo dajali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.