Šport > Košarka
20 ogledov

Pri Olimpiji stavkajo

Green Rothbart Murič Union Olimpija Galatasaray Boštjan Tacol
Pred tednom dni je direktor Uniona Olimpije Janez Rajgelj sedmi sili potrdil, da finančno stanje v ljubljanskem evroligašu ni nič kaj rožnato. Klub zamuja pri rednih mesečnih izplačilih, tako da so se igralci odločili za delno stavko.

Košarkarji Uniona Olimpije naj bi se zaradi neizpolnjevanja obveznosti odločili, da bodo trenerju Sašu Filipovskemu na voljo le v popoldanskem času, medtem ko imajo v dopoldanskih terminih povsem proste roke, piše Sportal. Plače naj bi zamujale že kar nekaj časa, nekateri igralci pa menda niso prejeli niti nekaj plač iz lanskega leta. Na izhodnih vratih je tako že NBA-jevec Danny Green, ki že nekaj časa igra zgolj za lastno statistiko. Američan zagotovo ni navajen, da klub zamuja pri izplačilih, tako da je verjetno le še vprašanje časa, kdaj se bo vrnil v ZDA.

Ob tem vsekakor ni zanemarljivo niti to, kot še piše Sportal, da je Olimpija izgubila tožbo s Pawlom Kikowskim, ki je po poročilu Fibinega arbitražnega sodišča od Olimpije prejel okoli 150 tisoč evrov brez obresti, svoj delež pa naj bi si izboril tudi Vladimir Golubović, ki je imel še višjo plačo od Poljaka. Zmaji tako krpajo luknje iz preteklosti, obenem pa si nabirajo že nove dolgove. Besede direktorja Janeza Rajglja, da bo dolg, ki je ogromen, predvidoma odpravljen šele v petih letih, tako dobivajo še kako realno osnovo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.