Šport > Košarka
0 ogledov

Prihaja tanzanijski orjak

Hasheem Thabeet (v sredini) je po mnenju mnogih zvezdnik prihodnosti. Žurnal24 main
Dvaindvajsetletni Tanzanijec Hasheem Thabeet je pripravljen na igranje v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Mnogi ga vidijo kot novega velikega zvezdnika svetovnega kova.

Thabeet je visok kar 221 centimetrov, obiskuje pa Univerzo Connecticut. Zadnji dve leti ga skrbno spremljajo skavti lige NBA, pred dnevi pa je tudi sam izjavil, da je napočil čas za njegov odhod med poklicne košarkarje. Tako se bo udeležil nabora, kjer bo zagotovo uvrščen prav pri vrhu. Še več, nekateri strokovnjaki napovedujejo, da bo prav on izbran kot prvi.

"Po pogovoru z družino in trenerjem na naši univerzi sem se odločil za to potezo. Mislim, da ne smem več čakati," je dejal košarkar, ki je Connecticut v tej sezoni popeljal do 31 zmag in petih porazov. Connecticut se je uvrstil na zaključni turnir najboljše četverice, kjer je v polfinalu izgubil proti Univerzi Michigan State. Thabeet je v sezoni povprečno dosegal po 13,6 točke in imel po 10,8 skoka ter kar 4,2 blokade na tekmo. Dvakrat je bil izbran za najboljšega obrambnega igralca prvenstva NCAA. Zanimivo je, da se je orjak, sicer rojen v Dar es Salaamu, s košarko začel ukvarjati šele pri 15 letih.

"Obeta se mu izjemna NBA-kariera, prepričan sem v to. Je sijajen igralec, vse pa bo navdušil tudi s svojim značajem. Najino sodelovanje mi bo za vedno ostalo v spominu," je dejal trener Connecticuta Jim Calhoun.

V spodnjem videu si oglejte eno od njegovih značilnih akcij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.