Šport > Košarka
2418 ogledov

Priljubljeni oddaji grozi ukinitev: "To je res kruto, naravnost kruto"

Profimedia
Priljubljena košarkarska oddaja bi lahko po skoraj štirih desetletjih kmalu izginila iz televizijske ponudbe.

Nekdanji MVP Charles Barkley (61) bi lahko v sezoni 2025/2026 ostal brez službe, če bo televizijska mreža NBC s svojo ponudbo v vrednosti 2,5 milijarde dolarjev pridobila televizijske pravice za predvajanje tekem lige NBA in z njo povezanimi vsebinami.

Nekdanji ameriški košarkar je že več kot dve desetletji član priljubljene televizijske oddaje Inside the NBA, v kateri s pomočjo bogatega znanja in izkušenj ob njem modrujejo še nekdanja vrhunska košarkarja Shaquille O'Neal in Kenny Smith ter voditelj oddaje Ernie Johnson Jr.

barkley o'neal | Avtor: Print Screen Print Screen

Oddajo Inside the NBA pod okriljem lastnika Warner Bros. Discovery izdaja televizijska hiša TNT, ki ima v ZDA zakupljene pravice za prenose NBA tekem. Po poročanju The Athletica in The Ringerja se želi v zgodbo vmešati ameriški medijski gigant NBC, ki je pripravljen za NBA vsebine plačati poltretjo milijardo zelencev, neuradno več kot TNT.

Po navedbah novinarja in ustanovitelja The Ringerja Billa Simmonsa je dogovor med ligo in NBC-jem že sklenjen, manjka samo še uradna potrditev. Barkley trdi, da je bitka za televizijsjke pravice še v teku in da imata obe strani 50-odstotne možnosti za uspeh.

barkley o'neal | Avtor: X X
"Lepo bi bilo, če bi se nam vsaj približno sanjalo, kam gremo," je v intervjuju za ESPN Chicago dejal nekdanji vrhunski košarkar. "Trenutno smo sredi dražbene vojne z NBC-jem. Paketa z ESPN-om in Amazonom sta podpisana, preostane samo še zadnji košček sestavljanke, ali TNT ali NBC. Zadnja ponudba naj bi bila 2,5 milijarde. Nimamo pojma, kako se bo razpletlo."

"Morda izgubimo pravice. Žal mi je za sodelavce. To je res kruto, naravnost kruto, vsi so na smrt prestrašeni. Mislim, da tokrat prvič nismo podpisali vnaprej. Vse skupaj je zelo stresno. Možnosti so 50-50. Ali me skrbi? 100%. Ker glede na to, da smo partnerji lige NBA že 40 let, bi človek pričakoval, da bodo v primeru izenačenih ponudb dali prednost nam, vendar se to očitno ne bo zgodilo."

Na vprašanje, ali bi bilo v primeru izgube pravic sploh mogoče obdržati trenutno sestavo komentatorske ekipe, je Barkley odvrnil, da bi bila to misija nemogoče.

"Težko, zelo težko. O ničemer se ne bi mogli pogovarjati. Ernie obvlada golf in podobne reči, jaz, Shaq in Kenny pa bi bili v zelo nerodnem položaju. Vsi trije smo finančno preskrbljeni, zato nas ne skrbi za službe. Žal mi je za sodelavce." 

Barkley bi z ukinitvijo oddaje postal prost agent, medtem ko Johnsonov položaj pri mreži naj ne bi bil ogrožen. Podrobnosti glede pogodbenega statusa O'Neala in Smitha so za zdaj še uganka.

 | Avtor: X X

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.