Šport > Košarka
17 ogledov

Pritisk Istanbula ni zlomil Barcelone

Fenerbahče - Barcelona EPA
Med današnjimi tekmami drugega dela Evrolige je bil najbolj zveneč dvoboj tisti med Fenerbahčejem in Barcelono. Slednja je v Istanbulu pokazala za odtenek več in se veselila druge zmage v drugem delu (76:73).

Tekma dveh velikanov evropske košarke je imela tudi slovenski pridih, saj so na tekmi zaigrali trije slovenski košarkarji. V dresu domačega Fenerbahčeja je v prvi peterki tekmo začel Gašper Vidmar, na drugi strani pa v dresu Barcelone Erazem Lorbek. Kasneje je več priložnosti dobil tudi Boštjan Nachbar in se skupaj z Lorbkom in soigralci veselil pomembne zmage z 76:73.

Prav Lorbek je dosegel prvo točko na tekmi, po izkoriščenem prostem metu. Tudi na splošno so bolje začeli gostje, ki so si hitro priigrali pet točk prednosti in od domačega stratega Željka Obradovića izsilili prvo minuto odmora. Ta je vsaj nekoliko zalegla, saj so domači najprej hitro izenačili in nato celo povedli. Kljub temu so na prvi odmor s prednostjo petih točk odšli koašrkarji Barcelone.

Katalonci se niso mogli odcepiti

Drugih deset minut je minilo precej izenačeno, malce boljši pa so bili domačini, ki so se do polčasa uspeli izenačiti s košarkarji Barcelone. Ti so nato po koncu tretjega dela imeli za en koš prednosti, kar je pomenilo, da je bila zadnja četrtina (pričakovano) toliko bolj zanimiva.

Prednost Kataloncev ni nikoli narasla preko petih točk, a čeprav so jim bili Turki blizu, so bili vedno vsaj za pol koraka zadaj. Ekipi sta po prvi četrtini malce bolj strnili obrambi, kar je nekoliko omejilo število točk, pomagale pa niso niti tresoče roke v odločilnem delu igre. Veliko zgrešenih metov in tudi nekaj dobrih obrambnih akcij so lahko videli gledalci, ne pa tudi željenega preobrata.

Bogdanović zgrešil odločilni met

A čeprav je pol minute do konca kazalo, da bo Barcelona tekmo s petimi točkami prednosti mirno pirpeljala do konca, so domači 11 sekund do konca zaostajali zgolj še za točko, pred zadnjim napadom pa za tri.

Padec koncentracije ob zadnjem jurišu Turkov so gostje pričakali slabo in vsem navijačem 'blaugrane' je verjetno zaledenela kri, ko je Bogdan Bogdanović ostal sam na trojki. Srb je zgrešil in Barca je slavila. Prvi strelec tekme in junak gostov je bil Marcelinho s 23 točkami in sedmimi asistencami. Od slovenske trojice je bil z desetimi točkami najuspešnejši Erazem Lorbek. Sedem točk je ob štirih skokih in asistenci dosegel Nachbar, Gašper Vidmar pa je trem skokom dodal zgolj eno točko.

Evroliga, izidi:

Skupina E:

Fenerbahče : Barcelona 73:76 (18:23, 21:16, 17:19, 17:18)
Mahmutoglu in Bjelica 15, Preldžić in McCalebb 13, ... Vidmar ena točka in trije skoki; Marcelinho 23, Oleson 14, ... Lorbek 10, Nachbar 7

Armani Milano : Olympiakos 81:51 (16:21, 23:11, 24:8, 18:11)
Langford 29, Hackett 17; Printezis 12, Spanoulis 8

Skupina F:

Maccabi Tel Aviv : Lokomotiv Kuban 85:75 (21:21, 24:17, 19:24, 21:13)
Schortsanitis 22, Smith 15; Kalnietis 18, Hendrix in Williams 13

Bayern München : Partizan 71:65 (17:20, 17:22, 18:14, 19:9)
Bryant 16, Thompson 15; Bogdanović 24, Kisney 20

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.